Yapımı tamamlandı.Yangın çıkıp hasar gördü!

Müzenin Açılışını Başbakan Yapacak!

YÖREDEN HABER 29.08.2013 21:49:49 10 0
Yapımı tamamlandı.Yangın çıkıp hasar gördü!



Rize'nin Çayeli ilçesinde yapımı tamamlandıktan sonra yangın nedeniyle bir kısmı yanan Doğal Yaşam Müzesi'nde tadilat çalışmaları sürüyor.

Rize'nin Çayeli ilçesinde yapımı tamamlandıktan sonra elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle bir kısmı yanan Doğal Yaşam Müzesi'nde tadilat çalışmaları sürüyor. 45 gün sürecek olan tadilat çalışmalarının ardından, eski haline getirilmesi hedeflenen müzenin açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

İlçede yapılan Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzesi'nde 19 Ağustos'ta meydana gelen yangında yöre insanının günlük yaşamını anlatan kıyafetler giydirilmiş mankenler, giysiler ve diğer ürünlerden bir kısmı zarar görmüştü. Elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangından sonra müzede tadilat çalışmaları başlatıldı. Uzman ekipler tarafından yürütülen tadilat çalışmaları sonrası 45 gün içerisinde müze eski haline getirilecek. Müzenin açılışının Başbakan Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Müze Müdürü Uzman Arkeolog Ahmet Enisoğlu, 'Yangında müzede bulunanların büyük kısmını kurtardık. Çalışmalarımız çerçevesinde yanan eşyaları ayırdık ve depoya kaldırdık. Müzede tadilat çalışmalarımız sürüyor. 200 metrekare alan üzerinde kurulan müzemizin yangında yaklaşık 20 metrekarelik bir alanı sadece zarar görmüştür. Müzede yangın meydana gelmemiş olsaydı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışını yapmayı planlıyorduk. 45 gün içerisinde eski haline getireceğimiz müzemizin açılışını herhangi bir aksilik çıkmazsa Başbakanımızın yapmasını bekliyoruz.' dedi.



 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı