YANGIN ÇIKTI HABERİMİZE AÇIKLAMA GELDİ

Yangının tamamen söndüğü tespit edilmesi nedeniyle yangına müdahale için bekletilen Çayeli orman işletme şefliği ekibi bir sure daha olay yerinde kaldıktan sonra olay yerinde ayrılmıştır.

YÖREDEN HABER 12.02.2014 13:05:12 70 0
YANGIN ÇIKTI HABERİMİZE  AÇIKLAMA GELDİ

11 ŞUBAT 2014 Günü yayınlamış olduğumuz YANGIN ÇIKTI haberi ilgili olarak Çayeli Orman İşletme şefi Ali Türüt tarafından gönderilen açıklamayı siz değerli okuyucularınla paylaşıyorum.

   
HABER METNİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Konu:  11.02.2014 tarihli dağda yangın çıktı ilgililere haber verildi başlıklı haber
     9 Şubat 2014 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Levent köyü Demirciler Mahallesi mevkiinde mera vasıflı tepede yangın çıktığı ihbarı Pazar orman işletmesine verilmiştir.  9 şubat akşamı Pazar orman işletme şefliğine bağlı ekipler yangına müdahale amaçlı  olay yerine intikal etmişler yangının çıktığı noktaya yol olmaması ve gece olması nedeniyle yangına müdahale edilememiştir. 
       10 /02/2013 tarihinde Pazar orman işletmesinin yaptığı incelemede yangının Çayeli orman işletme şefliği sorumluluk alanında kaldığı tespiti ile Çayeli orman işletme şefliği ekibi olay yerine intikal etmiştir. Söz konusu yanan sahanın durumu ve konumunu detaylı incelemek üzere yanan sahayı karşıdan görmek amacıyla yavuzlar köyü suyolu mevkiine gidildi.
      Bu noktada harita üzerinde ve arazı üzerinde detaylı bir teknik çalışma yapılarak yangına nasıl ve nereden müdahale edilebileceği incelenmiştir. Yangının örtü yangını şeklinde olması orman ağaçlarını tehdit etmediği de görülmüştür. 
 
     Yangının eğimin tersi istikamette olması, vadi tabanına doğru inmesi, arazının dik ve kayalık olması, arazının özellikle yöreye özgü bitti örtüsü olan dikenlik olması nedeniyle yangına elle yapılacak müdahalenin işçiler acısından tehlikeli ( dikenlerin yanması nedeniyle serbest kalan taşların yuvarlanması gibi)  ve imkânsız olduğu tespit edilmiştir. Yangının 3 taraftan sulu derelerle çevrili olduğu tespiti ve sulu derelere yangının çok yakın olması nedeniyle yangının bu anlamda kontrol altında olduğu gereceğine rağmen ekiplerimiz belirlediğimiz müdahale noktasında hazır bekletilmiştir. Beklendiği gibi yangının sulu dereciğe ulaşması ve gece havanın soğumasıyla birlikte yangın 10.02.2014 tarih ve saat 22.00 tamamen sönmüştür. 
    Yangının tamamen söndüğü tespit edilmesi nedeniyle yangına müdahale için bekletilen Çayeli orman işletme şefliği ekibi bir sure daha olay yerinde kaldıktan sonra olay yerinde ayrılmıştır. 

                                                                                                                                             
          Ali TÜRÜT
Çayeli Orman İşletme Şefi
                                                                                                               
DAHA ÖNCE YAPILAN HABERİN LİNGİ İÇİN

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI