Yağmur ve kar devam edecek

Meteoroloji bölgede yoğun yağış ve fırtına uyarısı yaptı

YÖREDEN HABER 3.11.2014 14:53:36 191 1
Yağmur ve kar devam edecek
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz kıyılarında yoğun yagış uyarısı yaptı. Yükseklerde kar yağışı Çarşamba’ya kadar devam edebilir.Orta ve Doğu Karadeniz için yapılan değerlendirme şöyle: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, bugün ilk saatlerden itibaren Doğu Karadeniz'in doğusunun kıyılarında batı ve güneybatı, açıklarında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini açıkladı.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri), yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Orta ve Doğu Karadeniz için yapılan değerlendirme şöyle: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı'ndaki karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu yüksek kesimlere kar yağışı etkili oluyor. Dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde ulaşım kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Yolun ulaşıma kapanmaması için kar temizleme çalışması başlatan karayolları ekipleri, araçlarında zincir bulundurmayan sürücülerin Ovit mevkisinden geçişine izin vermiyor. İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, açıklamada, dün akşamdan itibaren Ovit Dağı'nda kar yağışının etkili olduğunu, kar kalınlığının yer yer 30 ila 40 santimetreye ulaştığını belirtti. Şimdilik ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını bildiren Koç, 'Kar yağışından dolayı bölge, sisin etkisi altında. Sürücülerin bu konuda dikkatli olması ve hız yapmamaları lazım' dedi.

Ovit Dağı'nda rakımı nedeniyle bu tarz manzaralara sık sık rastlanabildiğini vurgulayan Kaç, 'Yapımı devam eden 28 kilometrelik Ovit Tüneli ile kar nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların önüne geçilecek. Proje tamamlandığında çok yüksek standartlarda ulaşım sağlanacak' diye konuştu.

Koç, Ovit Dağı'na yaz aylarında dahi kar yağdığını, bu nedenle bölgenin kış turizminde önemli katkı sağlayabileceğini dile getirerek, ulaşımın elverişli hale getirilmesi halinde ilçenin geleceğinin parlak olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Bu arada bölgede kar yağdığını duyan bazı vatandaşlar karın tadını çıkarmak için araçları ile ailece Ovit Dağı'na geldi. Vatandaşlar, çocukları ile kar topu oynayıp eğlendi.

Ayrıca yöredeki yaylalarda hayvancılık yapan besiciler de yoğun kar yağışı sebebiyle kışı geçirmek için hayvanları ile sahil kesimine doğru göçe başladı.



Anahtar Kelimeler:
murat tas
22.11.2014 20:55:39
Kab pazar nezaman gelecek

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI