Yabancılar Çay Tarlasında Çay topladılar

Ortadoğu’nun önde gelen tur operatörleri, turizm profesyonellerinin katılımı ile bir buluşma gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 1.05.2014 11:49:00 15 0
Yabancılar Çay Tarlasında Çay topladılar
Rize Valiliği, DOKA ve THY Sponsorluğunda, Rize Turizm İl Müdürlüğü ve Rize'de Turizme hizmet veren acentelerin katıldığı, Yabancı Tur Operatörlerine Rize'yi tanıtım resepsiyonuna 6 yabancı ülkeden 30 turizm acentesi yetkilisi katıldı.
 
Vali Çakır, heyet için Rize Valiliği Ayder Sergi ve Konferans Salonunda verdiği resepsiyonda Seyahat Acenteleri Birliği yetkililerini ve Tur operatörlerini Rize’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını, misafirlerimizin Rize’yi bu vesile ile daha iyi tanıma fırsatı bulacaklarını, Rize’nin turizm ve tarihi değerler açısından kazanımlarını, avantajlarını ve fırsatlarını da yakalama imkânı bulacaklarını da belirtti.
 
Vali Çakır,' İlimizde hizmet veren turizm operatörleri, otel işletmecileri, turizme hizmet veren tüm ticari sektörler sizleri şehrimize görmekten mutluluk duyuyorlar. Bizler sizlerin aracılığıyla ilimizde turizm sektörlerinde hangi tür alt yapılara ihtiyaç duyulacağını sizlerin gözlemleriyle yeniden görmüş olacağız. Rize'miz sadece doğası, yüzlerce endemik bitki türleri, sahilleri, dağları, yaylaları, dereleri, tarihi ev ve köprüleri, yöresel ve organik yiyecekleri, el sanatları vb. gibi yüzlerce kültürel ve tarihsel değerlerinin yanında Dünya’da ve ülkemizde su’dan sonra en çok tüketilen çayımız ağırlıklı olarak Rize ilimiz ve diğer komşu illerimizde yetişmektedir. Henüz bir kaç gün önce başlayan yaş çay hasadı tarlalarımıza sizleri götürüp çay toplama ve çayımızı tanıma fırsatını yakalamış olacaksınız.' dedi. 
 
Vali Çakır, bu resepsiyonun gerçekleştirilmesi konusunda önayak olan ve katkı sağlayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA),Türk Hava Yolları ile Rize’de Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ile Tur Operatörleri üyelerine ve Kültür Turizm İl Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Vali Çakır, Rize’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle üstlenmiş olduğu 5-8 Mayıs tarihlerinde DUBAİ 2014 Uluslararası Turizm Fuarı öncesinde bu resepsiyonun son derece önemli olduğunu belirtti, böylelikle Rize ve Karadeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelini öne taşıyıp Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alabileceğini ifade etti. Vali Çakır, Rize’nin tanıtımına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayarak, “Rize’nin kültür, tarih, deniz, gastronomi, inanç, sağlık ve termal turizmini uluslararası acentecilere ve turizm elçilerine yakından tanıtacak olmamızdan dolayı büyük memnuniyet ve heyecan duymaktayız dedi.
 
Vali Çakır ziyaret esnasında misafirlerine, Rize’nin yöresel tatlılarından olan pepeçura ikramında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı