Yabancı Tur Operatörlerine sunum yapıldı

Rize Valiliği, DOKA ve THY Sponsorluğunda, Rize Turizm İl Müdürlüğü ve Rize'de Turizme hizmet veren acentelerin katıldığı, Yabancı Tur Operatörlerine Rize'ye tanıtım kokteyline 6 yabancı ülkeden 30 turizm acentesi sahibi ve Genel Müdür

YÖREDEN HABER 29.04.2014 14:57:43 19 0
Yabancı Tur Operatörlerine sunum yapıldı
Rize Valiliği, Ayder Sergi ve Konferans Salonunda gerçekleşen Yabancı Tur Operatörlerine Rize'yi tanıtım kokteylinde konuşan Rize Valisi Nurullah ÇAKIR, 'Dünyanın turizm cenneti olan Rize'mizde sizleri görmekten sevinç duyduk. Rize'mize hepiniz hoş geldiniz. İlimizde hizmet veren turizm operatörleri, otel işletmecileri, turizme hizmet veren tüm ticari sektörler sizleri şehrimize görmekten mutluluk duyuyorlar.

Bizler sizlerin aracılığıyla ilimizde turizm sektörlerinde hangi tür alt yapılara ihtiyaç duyulacağını sizlerin gözlemleriyle yeniden görmüş olacağız. Rize'miz sadece doğası, yüzlerce endemik bitki türleri, sahilleri, dağları, yaylaları, dereleri, tarihi ev ve köprüleri, yöresel ve organik yiyecekleri, el sanatları vs. gibi yüzlerce kültürel ve tarihsel değerlerinin yanında dünya'da ve ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen çayımız ağırlıklı olarak Rize ilimiz ve diğer komşu illerimizde yetişmektedir.

Henüz bir kaç gün önce başlayan yaş çay hasadı tarlalarımıza sizleri götürüp çay toplama ve çayımızı tanıma fırsatını yakalamış olacaksınız. Sizler için bu görüntüler güzel hatıralar olacaktır. Sizlere Rize'nin meşhur pepecurasını, pekmezde kızartılmış Rize simidini, Rize çayı ve Rize peyniri ile ikram ediyoruz. Ayrıca sizlere kendi lisanınızda Rize'mizi tanıtan onlarca fotoğraf ve bilgileri içeren tanıtım kitaplarımız, görsel olarak DVD'lerimiz ve el sanatlarımızdan çeşitli hediyeler taktım ediyoruz. Ve bu yılkı turizm sezonunda ülkelerinizde ilimize binlerce insanımızı Rize'nin dünyaca bilinen misafirperverliği için bekliyoruz.' dedi.

6 Ülke, 8 Destinasyon ve 19 yabancı turizm Acentesinden oluşan Ortadoğu ağırlıklı turizm acente sahip ve genel müdürleri şu ülkelerden oluşuyor. Suudi Arabistan'ın, Cidde, Riyad ve Medine şehirleri, Kuveyt, Katar ve Doha şehri, Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi şehri, Bahreyn, Umman ve Maskat şehirlerinden katıldılar. Yabacı tur operatörlerinin Rize'yi tanıtım kokteyline, Rize Valisi Nurullah Çakır'la birlikte, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, THY Abu Dabi Müdürü Mehmet Akalın, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve Rize'de hizmet veren turizm acentelerinin sahip ve Genel Müdürleri katıldılar.


Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı