Vatandaş Doğal Peynir ve Yağı sevdi

Vatandaş Doğal Peynir ve Yağı sevdi

YÖREDEN HABER 6.09.2019 13:34:57 547 0
Vatandaş Doğal Peynir ve Yağı sevdi

Ali Akyıldız (kaçkar53.com)

PAZAR-Rize’nin bitki örtüsü zengin yaylarında otlayan hayvanların sütüyle yapılan doğal yağ ve peynirlere rağbet var.

Çamlıhemşin ilçesinin Ortayayla köyünde yaşayan Yaşar Bozoğlu, 2900 Rakımlı Verçenik Yaylasında zengin bitki örtüsünde otlattıkları hayvanlarından sağdıkları sütlerle doğal yağ ve peynir üretiyor.

Doğal Yağ ve peynirler o kadar lezzetli oluyor ki birçok ilden almak için bu köye geliyor veya sipariş veriyorlar.

Mevsimine göre inek ve keçi sütünün karışımıyla peynir ve yağ üreten Ortayayla köyünden Yaşar Bozoğlu,peynirleri Marketlere vermeden kendisi Pazar’da satıyor. Sınırlı sayıda üretilen bu lezzetli ve doğal Yağ ve peyniri almak isteyenler önceden sipariş vermek zorunda kalıyor.

Bozoğlu “Köyümüzde yaylalarda otlayan hayvanlardan elde ettiğimiz sütleri köyümüzde işleyerek Yağ ve peynir yapıyoruz. İki çeşit peynir üretiyoruz; inek ve koyun peyniri. Yağ ise tamamen doğal bir şekilde hazırlanıyor. Bu peynirleri ve yağları birinci elden satmamızın sebebi daha ucuz tüketiciye ulaşmak içindir. Tereyağı 65 TL, Peynir ise 25 TL den satılıyor. Marketlere verdiğimizde onlarda üzerine kar koyup satıyor. O yüzden vatandaşa ucuz yağ ve peyniri tek elden ulaştırıyoruz. Peynirimiz organik, tadı ve lezzeti mükemmel olduğu için çok tercih ediliyor. ” dedi.

Bozoğlu Devlete çağrıda bulundu.” Hayvancılığı bilenlere yardım ediniz. Bu sene Kurbanda et satışlarımız iyi geçmedi. ET ithali de yasak olsun” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı