Valilikten uyarı geldi!

Son günlerde meydana gelen dolandırıcılıkla ilgili Rize Valiliği açıklama yaptı!

YÖREDEN HABER 14.09.2013 10:00:00 19 0
Valilikten uyarı geldi!




Geçtiğimiz günlerde Rize'de siyasi ve üst düzey bürokratların isimlerinin kullanılarak yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapıldığının tespit edilmesi ve bu şekilde vatandaşları dolandırmak isteyen şebekenin çökertilmesinin ardından Rize Valiliği tarafından yazılı açıklamda bulunarak vatandaşların bu ve benzer durumlara karşı dikkatli olunması istenildi.

İşte Rize Valiliği tarafından yayımlanan uyarı mesajı: Son zamanlarda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de üst düzey yöneticilerin makamları veya isimleri kullanılarak gerek ilimizde gerekse de ilimiz dışındaki hayırsever vatandaşlarımız ve şirketler aranarak, yardım bahanesiyle vatandaşlarımızın iyi niyet duygularını istismar eden kişi veya kişilerin olduğu gerek emniyet ve gerekse de savcılığa yapılan şikayet ve yapılan soruşturmalardan anlaşılmaktadır.

Ülkemizde yardım toplamanın usül ve esasları ne olduğu mer'i mevzuatta açıkça belirtilmiştir. Gerek hayırsever vatandaşlarımızın gerekse de şirketlerimizin böyle bir durumla karşılaşmaları halinde iyi niyetleri istismar eden bu kişi veya kişilere (dolandırıcılara) itibar etmemeleri ve durumun ivedilikle Valilik, emniyet veya savcılığa iletmeleri saygıyla kamuoyuna duyurulur. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI