Valilik Uyardı!

Karadeniz bölgesinde Eylül ayı sel ve heyelan ayıdır!

YÖREDEN HABER 3.09.2013 20:48:48 6 0
Valilik Uyardı!


Rize Valiliği, bölgede beklenen şiddetli yağmur ve buna bağlı olarak muhtemel sel, heyelan gibi olumsuzluklar için uyarıda bulundu.

Rize Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çarşamba günü 05.00 ile Perşembe günü 15.00 saatleri arasında Rize ve kıyı ilçelerinde şiddetli yağışların beklenildiği, olası sel, heyelan vb. olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (04.09.2013 Çarşamba) Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra Rize ve kıyı ilçelerinde şiddetli (76-100 mm)ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da bölge kıyılarında kuzeybatı ve batı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

05.09.2013 Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara (sel,su baskını ve taşkın tehlikesi,heyelan,yıldırım,ulaşımda aksamalar vb.)karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı