Vali Yazıcı'ya ve İl Genel Meclisi Başkanı Kazancı'ya çağrı

Fırtına Vadisinde Şimşir Ormanı SOS veriyor.

YÖREDEN HABER 15.02.2016 12:52:45 125 0
Vali Yazıcı
“Sn. Ersin Yazıcı Vali beye ve Sn. Mehmet Kazancı il Gen. Mec. Bşk. bu açık bir çağrıdır”.

Gerek Flora gerekse Fauna zenginliği açısından ülkesizin önde gelen doğal zenginlikler merkezlerinden olan Fırtına vadisi ve bu vadinin mihenk taşlarından olan Şimşir Ormanı artık İmdat “SOS” çağrısı yapıyor.

Çamlıhemşin ilçemizin Fırtına vadisinde bulunan yüzlerce yıllık yaşında olan, Şimşir Ormanı zararlı böceklerin istilasından sonra şimdide yosun istilasına uğradı.

Bölgece Çam ormanlarında görünen ve uzun yıllardan beri mücadelesi verilen zararlı böcek istilası bir çok bölgede Çam ormanlarına büyük zararlar verdi, kuruyan genç çam ağaçları ormanların yarı yar kelleşmesine sebep oldu. Yapılan mücadele sonrası bu böcek istilasının verdiği zarar azamı miktarlara indirildi.

Geniş coğrafyaya yayınlan Çam Ormanları bu tehlikeyi bünyesinde eriterek bu tehlikeli yok oluşu geçiştirmiş sayılır.
Oysa son 10 yıldır gerek Çağlayan vadisi Gürcü düzü mevkii ve ağırlıklı olarak Fırtına Vadisinde bulunan Şimşir ormanları bu zararlı istiladan had sefada etkilenmiş olup bu konuda yetkililerce dar alandaki bu çok değerli Şimşir ormanlarındaki bu zararlı istilasıyla bu geçen süre zarfında mücadele etmemişlerdir.

Fındıklı İlçemiz Çağlayan Vadisinde bulunan Şimşir ormanları yok olma durumuna gelmiş olup neredeyse varlıklarını sürdüremeyip maalesef yok olmak üzeredirler.

Çamlıhemşin İlçemiz Fırtına Vadisinde bulunan bu nadide Şimşir Ormanının bir an önce gerekli müdahalenin yapılmasını beklemektedir.

Takriben üç yüz yıllı aşkın yaşta olan bu değerli ağaçlardan oluşan şimşir ormanı böcek istilasından sonra ağır bir yosun katmanıyla mücadele etmektedir ve bir çok ağacın kuruduğunu 14 şubat 2016 Pazar günü yaptığımız gözlemlerde kayıt altına aldık.

Doğal fotoğraf ve sinema platosu görüntüsüne harikulade bir görsele sahip bu değerin elimizden kayıp gitmesine seyirci kalamayız.

Sn. Ersin Yazıcı Vali beye ve Sn. Mehmet Kazancı il Gen. Mec. Bşk. bu açık bir çağrıdır.

Emin Kanbur (Fotoprof başkanı-Eski İl Genel Meclisi Üyesi)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI