Vali Yazıcı'dan ilçelere tablet bilgisayar

Vali Ersin Yazıcı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

YÖREDEN HABER 18.07.2014 11:56:13 27 0
Vali Yazıcı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Yazıcı’ya Müdürlüğün toplantı salonunda İl Müdürü Şafak Bulut tarafından brifing sunuldu. Brifingde, Rize’nin tarımsal potansiyeli, yetiştirilen ürünler ve bu ürünlerden daha kaliteli ürün ve daha fazla verim elde edilmesi için yapılan çalışmalar, çiftçiye verilen eğitimler, Rize’de hayvancılığın durumu ve hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar, sorun ve ihtiyaçlar hakkında detaylı bilgi verildi.
Diğer yandan, Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kapsamında bütün tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına almak için, ilçe müdürlüklerinde görev yapan Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) personellerine mobil tablet bilgisayarları dağıtmaya başladı.
 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, 'Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu proje ile tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncelliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtlar 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edecektir.' dedi.
  16 Temmuz 2014 tarihi itibariyle başlayan bu sistemle tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntüleri köy bazında yüklenmiş olacaktır. Tarımsal üretim kayıt sistemine mobil uygulamalar kullanılarak kaydı yapılan tarım işletmelerine ait parsellerde, en az yüzde 10 yerinde kontrol yapılacak ve tabletler vasıtasıyla fotoğrafları çekilerek kimliklendirilmeleri sağlanmış olacaktır.
Düzenlenen programda Mobil Tablet Bilgisayar dağıtımı gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı, bütün ilçelere toplamda 65 tablet bilgisayar dağıtıldığını ifade etti.
Vali Yazıcı bu proje, İlimizde yeni projelerin daha sağlıklı yapılmasını sağlayacaktır dedi.
 Vali Ersin Yazıcı,  sanayileşmenin tarım sektörü üzerindeki etkisine, tarım sektörünün gelişmiş ülkelerdeki durumuna vurgu yaparak tarım sektörünün kalkındırılmasında Tarım Müdürlüklerine düşen yükümlülüklerin büyük olduğunu ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI