Vali Yazıcı Sempozyumla ilgili açıklamalarda bulundu

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Valiliği Koordinesinde gerçekleştirilecek olan 2. Rize Sempozyumu çalışmalarıyla ilgi, makamında gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı, İsmet Kösoğlu ve Orhan Yazıcılar’a açıklamalarda bulundu

YÖREDEN HABER 15.01.2016 13:18:38 14 0
Vali Yazıcı Sempozyumla ilgili açıklamalarda bulundu
Rize Valiliği ve Rize’de hizmet veren, tüzel ve özel kurum ve kuruluşların işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanan 2. Rize Sempozyumu'nun alt komisyon üyelerinin isimleri belirlendi ve sempozyum ‘un düzenlenmesine öncülük edecek olan kurumlardan görevlendirmeler yapıldı.
Sempozyum çalışmaları ve Rize genelinde devam eden renk projesi etkinliklerinde elde edilen önemli başarıları konuşmak ve paylaşmak üzere, Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret edene Rizeli gazeteci ve yazarlar, Bayram Ali Kavalcı, Orhan Yazıcılar ve İsmet Kösoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı’dan bu çalışmalarla ilgili bilgi alarak karşılıklı sohbet ortamında fikir teatisinde bulundular.
Vali Ersin Yazıcı, “Bu gibi kültürel ve bilimsel faaliyetlerin Rize'nin tanıtımı için de son derece önemli olduğunun, her şehrin mutlaka önem arz eden kimlik ve kişiliği vardır.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, 1. Rize Sempozyumu'nun 2006 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “İkinci Rize Sempozyumunun daha verimli, daha kaliteli ve daha çok ses getirmesi için çalışmalarımıza bu yıl biraz daha erken başlamış olduk. Bu sempozyum ile Rize'nin tanıtılacak birçok yönü ortaya konulmuş olacaktır. Rize'nin coğrafi, tarihi, kültürel, sanatsal ve ekonomik zenginliklerinin etkin bir biçimde değerlendirilmesi, bu alanlarda meydana gelen sorunların tespit edilmesi ve çözüm yollarının üretilmesi, Rize'nin genel kitlelere tanıtılması, yörenin bilimsel ve kültürel anlamda daha gelişerek seçkin il olmasında katkıda bulunması amacıyla 2. Rize Sempozyumu'nun hazırlıklarına şehrimizin güçlü kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. Etkinlik süresince Türkiye'nin dört bir yanından katılacak akademisyenler ile Rize'ye ait değerleri belirleyecek, sorunları tespit edecek ve çözüm stratejileri geliştirmek için beyin fırtınası gerçekleştireceğiz. Rize ile ilgili bu kapsamda bir sempozyumun gerçekleştirilecek olması büyük bir hizmettir. Bu sempozyumun Rize ilinin güzelliklerinin tanınması ve tanıtılması açısından büyük yararları olacağına inanıyorum, Rize’deki basın kuruluşlarımızın da bu çalışmalarımızda önemli katkılarını sağlayacağına inanıyorum.' dedi.

Haber: B. Ali Kavalcı 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI