Vali Yazıcı Rize'de 2014 yılı ilk 6 ayı masaya yatırdı

Rize İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında Yapıldı.

YÖREDEN HABER 19.07.2014 11:16:43 11 0
Vali Yazıcı Rize
  Rize İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Temmuz ayı toplantısı Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında Yapıldı.
    Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ile diğer ilgililer katıldı.
     Vali Ersin Yazıcı, toplantının açılış konuşmasında “Rize’de istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyecek tedbirlerin alınması hedefimizdir. Rize’de işgücü programlarını doğru belirleyerek istihdam etkinliklerini ve mesleki eğitim uygulamalarını dikkatle takip edeceğiz.” dedi.
    Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz tarafından 2014 yılının ilk altı aylık döneminde istihdam politikalarına ait yürütülen çalışmaları içeren bilgilendirmeden sonra toplantı, Mesleki ve Teknik Liseler ile Sağlık Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerin beceri eğitimi göreceği işletmeler ve beceri eğitimi görecek öğrenci sayılarının belirlenmesi ile devam etti. Kurulda ayrıca tarımsal istihdamın önemi ve bu alanda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Ulusal ve yerel istihdam politikalarının değerlendirildiği toplantı kurul üyelerinin istihdam noktasındaki görüş ve önerileri alınarak sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı