Vali Yazıcı Pazar'da Sporcuları ziyaret etti

Ersin Yazıcı’ya, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, İlçe Gençlik Spor Müdürü Handan Sü

YÖREDEN HABER 24.03.2016 22:01:33 142 0
Vali Yazıcı Pazar
Vali Ersin Yazıcı, Pazar Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu ile Çayeli Gençlik Merkezini ziyaret ederek, öğrenciler, yöneticiler ve sporcularla sohbet etti, yetkililerden burada verilen kurslar hakkında bilgiler aldı.


Vali Ersin Yazıcı, badminton ve basketbol oynayan çocuklara da bir süre eşlik etti.

Vali Ersin Yazıcı, sporun birleştirici özelliği olduğunu belirterek, Rize'de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek ve sporun bir yaşam kültürü haline getirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Küçük yaşlardan itibaren yapılan sporun hem vücut hem de zekâ gelişimine olumlu katkı sağladığını bildiren Vali Yazıcı, sağlıklı bir yaşam, fiziksel ve ruhsal gelişim açısından sporun son derece önemli olduğunu söyledi.

Çalışmaların daha verimli ve etkin olabilmesi için çeşitli önerilerde bulunan Vali Yazıcı, yapılan çalışma ve faaliyetleri yakından takip ederek gerekli desteği vereceğini belirtti.



Gerçekleşen ziyarette sağlıklı gençliğin yetişmesi için spor ve sanat faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasının önemini vurgulayan Vali Yazıcı, 'Çocuklar ve gençler sanatın birçok dalında ve sporda sevdikleri branşlarda kurs görürken, kendilerine sağlanan imkânlardan da oldukça memnunlar. Toplumsal ve eğitim alanındaki projelere de ara vermeden devam ediyoruz. İyi, sağlıklı bir gençlik için görevimizi en iyi şekilde yapmamız gerekir. Her zaman çocuklarımıza ve gençlerimize parlak bir gelecek vadediyoruz. Ben ilimizdeki bütün gençlerimize sesleniyorum, gelin Gençlik Merkezleri bünyesindeki ücretsiz tüm kulüpler ve faaliyetlerden sizler de yararlanın' diye konuştu.



Çalışma ve faaliyetleri yerinde inceleyen Vali Yazıcı, çocuklarını spora ve kurslara yönlendiren ailelere teşekkür etti. Vali Ersin Yazıcı, Rize'de spor adına daha güzel başarıların geleceğine inandığını belirterek bu tesislerin sadece sporcular değil her yaştaki vatandaşlarımızın da faydalanacağı önemli yatırımlar olduğunu vurguladı.


Kalkınmanın yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Vali Yazıcı, 'Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi eğitimli, donanımlı, bilgi ve beceri düzeyi yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlamak temel hedefimizdir. Valilik olarak imkânlarımız dâhilinde sporcularımıza her türlü desteği veriyoruz. Gençlerin sağlıklı, sporcu, idealist, hedefleri olan gençler olabilmeleri ve en iyi şekilde eğitim almaları için spor ve tesisleşme önceliklerimiz arasında. Rize'nin sağlıklı bir spor kenti olması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bu spor salonları gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını da sağlayacaktır. Biz sporu eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Eğitim sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenmezse eksik olur. Çocuklarımızın eğitime sadece ders olarak bakmasını istemiyoruz. Velilerimiz de, çocukların derslerinden geri kalacağı endişesi taşımasınlar. Spor yapan çocuklarımız daha disiplinli ve planlı yaşamayı öğrenmektedir. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.
Ziyaretlerde Vali Yazıcı'ya Vali Yardımcıları Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik eşlik etti.






Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI