Vali Yazıcı Ovit'te inceleme yaptı

Vali Ersin Yazıcı, yapımı devam eden Ovit Tüneli’nde incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 16.07.2014 18:57:33 13 2
Vali Yazıcı Ovit
Rize-Erzurum karayolu güzergâhındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı OVİT TÜNELİNDE MUTLU SONA DOĞRU
süren Ovit Tüneli'nin 10 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı.

Rize'nin İkizdere ilçesi 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı planlanan tünel, 14 bin 300 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın ikinci en uzun çift tüplü tüneli olacak. Tünel projesinin 412 milyon liraya mal olması planlanıyor.

Tünelin, Avrupa ve dünya standartlarında, Türk mühendis ve işçisinin atılımı ile gerçekleşen bir proje olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, Ovit Tüneli Projesi'nin, Türkiye'nin önemli ve ciddi yatırımlarından biri olduğunu belirterek, 'Çığ tünelleri ile yaklaşık 14,3 kilometrelik bir tünel olacak. Tünelin bazı noktalarında derinlik 850 metreye kadar ulaşacak. Her iki tarafta da çalışmalar devam ediyor' dedi.
Yılların hayali olan Ovit Tüneli'nin 2015 yılı sonuna doğru biteceğini ifade eden Vali Yazıcı, şunları söyledi:

'Ovit Tüneli iki tüpten oluşmakta. İkizdere tarafından 2,5, İspir tarafından da 2,8 kilometre ilerleme sağlandı. Toplamda her iki tarafta 10,6 kilometre delme işlemi tamamlanmış durumda. Ovit Tüneli, Rize’miz için önemli bir yatırım. Ovit Tüneli ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile buluşmuş olacak. İyidere bölgesinde büyük bir lojistik alan oluşacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun her türlü ihtiyacı karşılanmış olacak. Rize’mizde böyle büyük bir lojistik alanın oluşması, ilimizi ekonomik açıdan yukarılara taşımış olacak. Rize'nin gelecekteki konumunu farklı bir yere taşıyacak.'

Vali Yazıcı, Rize-Erzurum arasındaki ulaşımın en sıkıntılı bölgesinin Ovit Dağı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
'Bu tünelle artık bir sıkıntımız kalmayacak. Rize’mize ekonomik açıdan çağ atlatacak bir proje. Açılacak bu tünel sayesinde ithalat ve ihracatın kolaylaşmasıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nin de ekonomik hayatında farklı bir canlanma olacaktır. Doğu Karadeniz'de yayla turizmi, özellikle Arap ülkelerinden ciddi manada turist gelmesini sağlıyor. Yabancı turistlerimizi Doğu Anadolu Bölgesi ile de buluşturabiliriz. Doğu bölgemizin de turizm anlamında farklı özellikleri var. Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun turistlik özellikleri, bu tünelin açılmasıyla buluşmuş olacak.

Anahtar Kelimeler:
Onur Can TURAN
25.12.2014 22:38:39
atalarımızın düşündüklerini torunları gerçekleştiriyor.bu güzel çok güzel. emekleri olanları tebrik ederim. çoruh un sularını bu tünelden karadeniz' e akıtarak enerji elde etmek de bizim düşündüklerimiz olsun. saygılarımla.

Onur Can TURAN
25.12.2014 22:40:02
atalarımızın düşündüklerini torunları gerçekleştiriyor.bu güzel çok güzel. emekleri olanları tebrik ederim. çoruh un sularını bu tünelden karadeniz' e akıtarak enerji elde etmek de bizim düşündüklerimiz olsun. saygılarımla.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI