VALİ YAZICI 'BAŞARI, SEVGİYLE GELİR'

Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Kalkandere Atatürk İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 7.01.2016 19:04:44 15 0
VALİ YAZICI
Vali Yazıcı ziyarette ilk olarak okul öğretmenleri ile bir araya gelerek, bir süre sohbet etti. Eğitimin öncelikli olarak bir gönül işi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, 'Ben şuna inanıyorum siz eğitim kadrosu isterse bir hareket başlatabilir. Bir kıpırtı yaratabiliriz. Burada oluşturacağımız hareketle çocuklarımızı bir yerlere getirebileceksek bunun mutluluğu bize yeter 'dedi.

SADECE TÜRKÇE ÖĞRETMENİNİN GÖREVİ DEĞİLDİR

Kitap okumayan ve sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını, öğretmenlerden öğrencilerin kitap okumaları için elinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini hatırlatan Vali Yazıcı, 'Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak sadece Türkçe öğretmeninin görevi değil, görev yapan tüm öğretmenlerimizin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizi kitapla tanıştırmak ve okuma alışkanlığı olan bir toplum inşa etmek en önemli vazife ve sorumluluklarımızdandır 'dedi.

KİTAP OKUMA SAATİ

Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Tiryaki öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, eğitim ve özel hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

ONLARLA ARKADAŞ OLUN
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Yazıcı, 'Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Kitap okumak, insana bilgi zenginliği, geniş kelime hazinesi, engin bir bakış açısı ve gelişmiş bir düşünce ufku temin eder. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Seni asla sırtından vurmaz. Yalan söylemez ve seni üzmez. Sizlere tavsiyem siz de kitap okuyun. Ve onlarla arkadaş olun. Siz onları bırakmazsanız onlar da sizi bırakmaz. Ne kadar çok kitap okursak kendimize ve toplumumuza bir katkıda bulunuruz' dedi.

HİÇBİR MAZERET BAŞARININ YERİNİ TUTAMAZ
Öğrencilere başarı için gayret göstermeleri tavsiyesinde bulunan Vali Yazıcı, 'Şu an elinizde imkân varken ders çalışın. Gelecekte ne olmak istiyorsanız bunu planlayın ve bir yere yazın. Ondan sonra bu yönde adımlar atın. Gelecekte göreceksiniz ki istediğiniz şeylerin çoğu gerçekleşmiş olacaktır. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz' şeklinde konuştu.

BU MESLEK FEDAKÂRLIK GEREKTİRİYOR
Öğrencilerden gelen sorular üzerine Valilik mesleğinden söz eden Vali Yazıcı, 'Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır' dedi.
Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, ' Üniversite döneminde hem çalışıp, hem okudum. Ciddi bir deneyimdi benim için. Üniversite yıllarımda da kendime göre hedefler belirledim. Yabancı dilimi de geliştirdim. Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor
'şeklinde ifade etti.

EĞİTİM UZUN BİR SÜREÇ
Okul yılları ve kariyer planlamasında etkili süreçleri de anlatan Vali Yazıcı, 'Eğitim uzun bir süreç. Hedef koymak çok önemlidir. Henüz çok gençsiniz ve yapamayacağınız hiçbir iş yok. Sizlerin daha iyi yerlerde olmanız, iyi bir eğitim almanız hepimizi memnun edecek. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz, şimdiden gireceğiniz sınavlarda başarılar diliyorum. Yeter ki biraz gayret, çalışma, azim, ondan sonra başarı gelecek diye düşünüyorum'
diye konuştu.
Öğrencilere gerek eğitim, gerek mesleki gerekse özel hayatındaki başarılarından, deneyim ve tecrübelerinden bahseden Vali Yazıcı, tüm öğrencilere hayatları boyunca başarılar dileğinde bulundu.
Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI