VALİ KEMAL ÇEBER YÜZEN OKULLAR PROJESİ TOPLANTISINA KATILDI

Vali Kemal Çeber başkanlığında , “Yüzen Okullar Projesi” ve “Sporla Büyüyorum Projesi” ile ilgili Rize Valiliği Toplantı Salonunda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

YÖREDEN HABER 1.11.2019 07:57:06 23 0
VALİ KEMAL ÇEBER YÜZEN OKULLAR PROJESİ TOPLANTISINA KATILDI

Toplantıda Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Koçak ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen hizmetleri içerir birer sunum yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda sporun eğitimdeki önemine vurgu yapan Vali Çeber, “Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Rize’mizde başlatılan ‘Yüzen Okullar’ projesinin yaygınlaşarak Türkiye’de uygulanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın spor ve sanat bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bizler bu kapsamda hazırlanan tüm projeleri takip edip, gençlerin gelişimine katkı sağlayacak projelere imkânlarımız dâhilinde destek olmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Yüzen Okullar Projesi Hakkında:

Rize Valiliği himayesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Rize’de bu yıl 5'incisi uygulanan “Yüzen Okullar Projesi” ücretsiz yüzme eğitimleri 2018-2019 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının talimatları ile tüm Türkiye’de “Yüzme Bilmeyen Kalmasın“ projesi olarak uygulanmaya başlandı.

Rize Valiliği himayesinde, birincisi 2015-2016 yılında gerçekleştirilen Yüzen Okullar Projesi kesintisiz sürdürülerek bu yıl projenin 5.’si düzenlenmektedir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Merkez, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, İkizdere ve Güneysu ilçe öğrencilerinden planlamaya alınması suretiyle 2600 öğrenciye Olimpik Yüzme Havuzunda profesyonel antrenörler tarafından yüzme eğitimi verilecektir.

Proje kapsamında, ilçelerden de yüzlerce öğrenci projeye dâhil olarak yüzme havuzu ile tanışacaktır. 8 haftalık yüzme eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler, yüzme sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Sporla Büyüyorum Projesi Hakkında:

Rize Valiliği himayesinde, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde sporun temel unsurları öğretilerek spor kültürünün yaygınlaştırılması ve sporda branşlaşma altyapısının geliştirilmesi amacı ile spor eğitimlerinin ders saatleri içerisinde ücretsiz olarak spor salonlarında yapılabilmesi imkânı, gerçekleştirilen proje ile sağlanmaktadır.

Merkez ve yakın ilçe okullarında eğitim ve öğretime devam eden öğrencilere yönelik, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesindeki spor salonlarında branşında uzman antrenörler eşliğinde 2. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik, basketbol, jimnastik, dağcılık, hentbol, okçuluk, judo, karate, masa tenisi, tekvando, futbol, aikido, badminton ve tenis branşlarında yürütülecek eğitim faaliyetlerine öğrenciler deden eğitimi derslerinde ücretsiz olarak spor salonlarına taşınarak ve gerekli ekipman sağlanarak spor etkinlikleri yaptırılmaktadır.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı