Vali Kemal Çeber Kale-İ Bala’yı Ziyaret Etti

Vali Kemal Çeber Kale-İ Bala’yı Ziyaret Etti

YÖREDEN HABER 11.09.2019 13:54:41 106 0
Vali Kemal Çeber Kale-İ Bala’yı Ziyaret Etti

Vali Çeber, Çamlıhemşin ilçesinde Kale Köyü sınırları içerisinde yer alan tarihi 14-15 YY dayanan Kale-i Bala’yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Çeber, yapılan incelemelerin ardından ;” Kale-i Bala, tarihten günümüze gelen ilimiz sınırları içerisinde yer alan, tüm vadiye hakim olan ve geçmişte ticaret yollarının güvenliğinin sağlanması için yapılmış en güzel eserlerden bir tanesidir. Restorasyon çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlanan Kale-i Bala turizm yönünden de ilgi çeken bir yer. Bu vesile ile burada yaptığımız incelemelerde özellikle hassasiyet gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

Kale-i Bala’ya gerçekleştirilen ziyarette köy içerisinde yer alan şehitliği de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Çeber, yapılacak olan çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca köy yolu ve geçiş noktalarında da incelemelerde bulunuldu.

Vali Çeber’e yapmış olduğu incelemelerde İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Kaçkar Dağları Milli Parklar Müdürü Sinan Aytan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar, Çamlıhemşin İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Arısoy, Köy Muhtarı ve


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI