Vali Kemal Çeber, Anadolu Ajansı'nın “Yılın Fotoğrafları” Oylamasına Katıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" yarışmasında aday fotoğraflar oylamasına katıldı. Anadolu Ajansı (AA), 2020'ye damga vuran olaylara ait fotoğraflarını oylamaya sundu. Oylama so

YÖREDEN HABER 30.12.2020 10:18:27 35 0
Vali Kemal Çeber, Anadolu Ajansı

Rize Valisi Kemal Çeber, Anadolu Ajansının düzenlediği 'Yılın Fotoğrafları' yarışmasında aday fotoğraflar oylamasına katıldı. Anadolu Ajansı (AA), 2020'ye damga vuran olaylara ait fotoğraflarını oylamaya sundu. Oylama sonucunda, AA foto muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından üç kategoride 'Yılın Fotoğrafları' seçilecek.

Üç dalda belirlenen fotoğraflar arasından seçim yapan Vali Çeber, haber, yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğrafları yakından inceledi. Fotoğrafın, tek bir kare ile yüzlerce sayfalık hikayeyi anlatan özelliğe sahip olduğuna vurgulayan Vali Çeber, “ Ajansınızın düzenlediği yılın fotoğrafları oylaması, klasikleşen bir etkinlik ve bizler de çok beğenerek takip ediyoruz. Bizlere yaşadığımız yılı yeniden hafıza olarak tarama imkânı veriyor.

2020 yılı insanların çok zorlandığı bir yıl oldu. Bu fotoğraf karelerine de yansımış. Ülkemizde afetler özelinde acı anlar yaşadık. Bu seneki fotoğraflar biraz daha acı, hüzün içerikli.

Dünya genelinde 2020 yılı pandemi ile anılacak. Kabe'yi bu şekilde resmetmek ancak hayallerde akla gelebilecek şeylerdir. Bütün dünyanın bir anda ağzında maskelerle dolaşması, bir yıl önce kimsenin hayal edebileceği şey değildi. Toplam ağırlığı bir gram olmayan bir virüsün dünyayı etkilemesi, bir yıl önce sohbetini etsek bilim kurgu romanı denebilirdi. Anadolu Ajansı fotoğrafçıları bunları fotoğraflara taşımış.

Umarım 2021 yılı olumsuzlukları geride bıraktığımız bir yıl ve çekilecek olan fotoğraflar bizleri tebessüm ettirecek güzellikte olur. ' dedi.

Haber kategorisinde Arif Hüdaverdi Yaman'ın 'İşitme engelli hasta ile iletişim' ve Mehmet Emin Mangüaslan'ın 'Mucizenin adı Ayda', yaşam kategorisinde Band Kanani'nin 'Kabe'de koronavirüs sessizliği' ve Muhammed Said'in 'Muhammed bebeğin mutluluğu' fotoğraflarını seçen Çeber, spor kategorisinde ise Fecir Barlık'ın 'Lastiklerden voleybol sahası' ile Okan Coşkun'un 'Futbol özlemi' adlı fotoğraflarına oy verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI