Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Çaykur Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Öğretmenler odasında öğretmen ve idarecilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, öğretmen ve idarecilerden okulun eğitim sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı.

YÖREDEN HABER 10.02.2016 19:36:51 29 0
Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Çaykur Ortaokulu
Geleceğin Türkiye'sini öğretmenlerin şekillendireceğini ifade eden Vali Yazıcı, 'Eğitimde başarıyı yakalamak için hep birlikte çalışacağız, biz öğretmeni ve idarecisiyle bir ekibiz. Bir ve birlikte olmadan, Rize'yi eğitimde arzuladığımız yere çıkarmamız mümkün değil. Bu nedenle uyguladığımız bir projemiz var. Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma projemize bütün Rize sahip çıktı ve desteklerini esirgemediler. Projemizi gönülden destekleyen okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz sayesinde başarılı sonuçları almaya başladık. Bizler her zaman sizlerin destekçisiyiz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.

KİTAP OKUMA SAATİ
Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

BAŞARILI OLMANIN YOLU PROGRAMLI ÇALIŞMAKTAN GEÇER
Okuma saati sonrası son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, sınavlara hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu, bunun için öğrencilerin kitaplarını yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere ileride hangi mesleği seçeceksiniz, en çok sevdiğiniz ders hangisi gibi sorular da yönelten Vali Yazıcı, başarılı olmanın yolunun programlı ve disiplinli çalışmaktan geçtiğini kaydetti.
Öğrencilere, okumanın ve kendini geliştirmenin önemini anlatan Vali Yazıcı, kitap okumanın öğrencilerin zihinsel gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

BÜTÜN TESİSLERİMİZİN KAPILARI ARDINA KADAR AÇIK
Öğrencilere kitap okumanın, enstrüman çalmanın ve spor faaliyetleriyle uğraşmanın kendilerinin gelişimine büyük katkılar sunacağını anlatan Vali Yazıcı, 'Bol bol kitap okuyun. Çağımız bilgi çağı, ne kadar çok okursanız o kadar bilgili olursunuz. İnşallah hepiniz ileride bu ülkeyi yöneten insanlar konumuna gelirsiniz. Unutmayın, bu ülkenin geleceği sizlersiniz! Birçok gencimiz ulusal ve uluslararası spor başarısı elde etti. Sizler de bu imkânlardan faydalanabilirsiniz. Kendinizi geliştirebileceğiniz ve geleceğe hazırlanacağınız bütün tesislerimizin kapıları sizlere ardına kadar açık' dedi.

HEP OLUMLU DÜŞÜNÜN, SİSTEMLİ ÇALIŞIN
Bilgisayar ve internet kullanımıyla ilgili öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Yazıcı, 'İkinci sezonunun başladığı şu günlerden itibaren daha fazla gayret sarf ederek, kariyer yolunda gireceğiniz sınavlarda başarılı olacağınıza inanıyor ve bu anlamda sizlere güveniyorum. Hep olumlu düşünün, sistemli çalışın başarı gelecektir. 27-28 Nisan tarihlerinde TEOG sınavlarına katılacak 8.Sınıf öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI