Vali Ersin Yazıcı Mikrofinans Kredi Dağıtım Törenine katıldı.

Vali Ersin Yazıcı Mikrofinans Kredi Dağıtım Törenine katıldı.

YÖREDEN HABER 26.02.2016 07:19:23 28 0
Vali Ersin Yazıcı Mikrofinans Kredi Dağıtım Törenine katıldı.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkân sağlamaya devam ediyor.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen kredi dağıtım törenine Vali Ersin Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Vekili Salih Kurtuluş, TGMP Rize Bölge Müdürü Emel Kuk, mikro kredi alacak girişimci kadınlar katıldı.

KADINLARIN EKONOMİDEKİ YERİ VE ÖNEMİ

Rize'de Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) kapsamında 10 kadına 15 bin 100 TL kredi verildi.

03.03.2008 tarihinden beri Rize'de çalışmalarına başlayan TGMP Rize Şubesi faaliyetlerine merkez ve ilçelerde hızla ilerleyerek projenin amacını gerçekleştirerek büyümeye devam etmektedir.

Bölgedeki dar gelirli bayanların kendi imkânlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayan mikro kredi projesi 4'ü ilçe olmak üzere 38 mahalle 40 merkez 95 gurup ve 780 aktif üye'ye ulaştı.

Sayısal verilere bakıldığında 2008-2016 yılları arasında İl Özel İdare kaynaklı 635 fon kullanılmış; kullanılan bu fon yapılan tahsilatlar ile birlikte 4.103.086 TL oranında 1490 bayana kredi olarak dağıtılmıştır. Dağıtılan kredilerin tamamının geri dönüşümü sağlandı.

ÜLKE İÇİN KAZANÇ OLACAKTIR

Vali Ersin Yazıcı törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 'Her yıl İl Özel İdaresi bütçesi hazırlanırken, mutlaka hanım kardeşlerimize destek sağlamak için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın sosyal, toplumsal ve ekonomik hayat içerisinde daha iyi bir noktaya ulaştırılması için projeler geliştirilmesinden memnuniyet duyuyorum. Hanım kardeşlerimizin, iş hayatının içerisinde olmasını önemsiyoruz. Bu imkânlarla sizlerin çok güzel işler başaracağına inanıyorum. Mikrokredi projesi, kadınlarımızın aile bütçesine ve ekonomiye katkı sağladığı gibi ekonomik olarak da hayata bağlıyor, daha güçlü bireyler haline geliyorlar. Kadınların iş gücüne dolayısıyla ekonomiye kazandırılması; tüm ülke için bir kazanç olacaktır. Kullanılan kredilerin tamamının geri dönmesi sevindirici. Hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Kredi alacak 10 kardeşimize ve işlerine devam eden diğer kardeşlerimize de canı gönülden başarılar diliyorum' dedi.

Program kredi almaya hak kazanan kadınlara kredilerinin verilmesinin ardından sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI