VALİ ÇEBER, TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK ŞELALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ ÇEBER, TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK ŞELALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

YÖREDEN HABER 28.01.2019 10:47:45 23 0
VALİ ÇEBER, TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK ŞELALESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Vali Kemal Çeber, Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Tar Deresi Bulut Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Vali Kemal Çeber, Beraberinde Ardeşen Kaymakamı ve Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Emrah Yılmaz, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşımoğlu ve Çamlıhemşin İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Arısoy ile birlikte Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Tar Deresi Bulut Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Vali Çeber, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; Tar Deresi Bulut Şelalesi’nin Çamlıhemşin ilçesine 11, Ayder Yaylası’na ise 7 kilometre mesafede bulunduğunu belirterek, “Bulut Şelalesi 250 metrelik bir yükseklikten ve dört kademeden Tar Deresine düşmekte ve bu özelliği ile de Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanına sahiptir. Bölgede sis olmadığı günlerde bile şelalenin tepesi neredeyse her gün bulutlarla kaplıdır. Sanırım şelalenin ismi de buradan geliyor” şeklinde konuştu ve Bulut Şelalesi’nin döküldüğü Tar Deresi’nin Kaçkar’ın yamaçlarındaki maceralı yolculuğunun da bu noktadan başladığını sözlerine ekledi.
Vali Çeber ve beraberindekiler Tar Deresi Bulut Şelalesindeki incelemelerinin ardından bu yıl 12. si düzenlenen Ayder Kardan Adam Şenliklerine katıldı.Valilik

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı