VALİ ÇAKIR'IN YOĞUN TEMPOSU

Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney tarafından 2013 yatırımlarının genel durumu, devam eden yatırımların sektörel dağılımları, gerçekleşme oranları, ödenek durumları hakkında açıklamalarda bulunuldu.

YÖREDEN HABER 11.02.2014 19:46:35 30 0
VALİ ÇAKIR
Rize Valisi Nurullah ÇAKIR Bugün Rize'de iki ayrı önemli toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda 30 Mart 2014 Yerel seçimlerde alınacak güvenlik ve 2014 yılının ilk Mülki İadere amirleri toplantısı yapıldı.


MÜLKİ İDARE AMİRLERİ TOPLANTISI

2014 yılının ilk Mülki İdare Amirleri toplantısı Vali Çakır’ın başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Vali Yardımcıları ile İlçe Kaymakamları hazır bulundu.
          Rize’deki sosyal, ekonomik ve toplumsal gelişmelerin görüşüldüğü, mülki idarenin büyük bir hassasiyetle yakından takip ettiği aylık Kaymakamlar toplantısı Vali Nurullah Çakır’ın başkanlığında yapıldı.    İlimiz ile ilçelerinde devam eden ve bundan sonra ihtiyaç duyulan yatırımlarla ilçelerdeki KÖY-DES Projeleri de değerlendirilirken, ilçelerdeki projelerin takip edilerek, işlerin zamanında tamamlanmasının üstünde duran Vali Çakır, devlet yatırımlarının gerektiği gibi vatandaşın hizmetine sunulması için hassasiyetle davranılmasını istedi.
          Toplantıda,  2013 yılının genel bir değerlendirmesini yapan ve 2014 yılında da yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çakır, İl ve İlçelerde yapılan yatırımların kısa sürede ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını, vatandaşlara yapılan her hizmetin en iyi şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Vali Nurullah Çakır esas olarak 2013 yılındaki yatırımlarımızın genel bir değerlendirmesini, bunun yanında iş birliği ve koordinasyonu gerektiren hususları gözden geçirdiklerini ifade etti.
          Toplantıda daha sonra Vali Yardımcısı Ümit Hüseyin Güney tarafından 2013 yatırımlarının genel durumu, devam eden yatırımların sektörel dağılımları, gerçekleşme oranları, ödenek durumları hakkında açıklamalarda bulunuldu.


SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Yaklaşan 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle Vali Nurullah Çakır başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.
          Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Nurullah Çakır'ın yanı sıra İl Seçim Kurulu ve Adalet Komisyonu Başkanı Necmettin İlhan Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  Güvenlik Birimleri ile diğer ilgililer katıldı.
          Toplantıda seçim öncesi döneminde, seçim yasağı döneminde ve seçim döneminde gerekli güvenlik tedbirlerinin uygulanması hususundaki konular görüşüldü.
          Toplantıda il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı alınması planlanan güvenlik tedbirleri hakkında sunumlarını yaptılar.
          Vali Nurullah Çakır toplantıda yaptığı konuşmada; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin, ilimizde güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesi için çalışıyoruz. Vali Çakır, seçim öncesi dönemde ve seçim döneminde halkın huzuru ve güvenliği için gerekli güvenlik tedbirlerinin itinalı bir şekilde alınması gerektiğini kaydetti. Vali Çakır, mevzuat çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun seçim mevzuatı ile Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığımızın genelge ve talimatları doğrultusunda her türlü önlemi almak ve seçim güvenliğini sağlamakla ilgili güvenlik birimlerimizle tüm hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirip önlemleri almaktayız şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI