Vali Çakır'ı ziyaret ettiler!

RTEÜ İle ortak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi!

YÖREDEN HABER 21.08.2013 18:09:09 5 0
Vali Çakır


Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve beraberinde Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof.Dr. Turan Karataş ile birlikte Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Örs ve beraberindekiler ziyaret esnasında Şubat ayı içerisinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülecek çalışmalar hakkında Vali Çakır’a bilgilendirmelerde bulundular.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Prof. Dr. Derya Örs ve beraberindekilerin nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; özellikle ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere yönelik yaz ve sömestr dönemlerinde edebiyata, kültüre ve tarihe ilgilerini arttırabilmek için örgün eğitimin yanında yaygın sayılabilecek bir proje için Rize’nin pilot illerden biri olması önerisinde bulundu.

Vali Çakır’ın önerisi üzerine; Recep Tayyip Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rize Valiliği ve yüksek kurumun işbirliği içerisinde, hedef öğrenci kitlesine pedagojik bir yöntemle ulaşabilmek için yaz ve sömestr dönemlerinde kullanılmayan okullar veya pansiyonları birer edebiyat, öykü atölyesi olarak kullanılması yönünde ön mutabakata varıldı. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI