Vali Çakır'dan anlamlı Plaket

Rize Valisi Nurullah Çakır, Türkiye'nin en eski müttehitlerinden olan mermer sanayicisi, Rize- Derepazar'lı hayır sever iş adamı Hacı Cemal Sirkeci'ye başta doğduğu Derepazarı ilçesine ve Türkiye'nin değişik illerine, çok sayıda eğitim

YÖREDEN HABER 23.05.2014 13:05:56 34 0
Vali Çakır
Haber: Bayram Ali Kavalcı
Müttehit
 mesleğini oğullarına devrettikten sonra kendi adına kurmuş olduğu, Hacı Cemal Sirkeci Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Derepazarı İlçesi Fıçıcılar Mahallesinde yaptırdığı Mevlana camisi ve caminin yanında yakın bir tarihte hizmet vermeye başlayacak olan kuran kursu ve İmam hatip konutu, yine geçen aylarda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ve Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Derepazarı Kaymakamı Tunahan Çil, Belediye Başkanı Yakup Samangül'un katıldığı bir törenle hizmet vermeye başlayan, Derepazarı, Maltepe, Kendirli yol güzergahında H.Cemal Sirkeci Vakfı arazisi üzerinde merhum annesi Ziynet Sirkeci ve merhum eşi Mubiye Sirkeci adına 25 metreli minaresiyle bay, bayan mescidi, şadırvanı, bay, bayan tuvaletler, piknik alanları ve 30 metre boyunda Türk bayrağının dalgalandığı ibadethane, piknik ve mola yerini hizmete açmışlardı. Daha öne Malatya  İnönü Üniversitesi kampüsun de yaptırdığı çok amaçlı cami, Çorum İskilip İlçesi Sanayi Camisinde 26 yaşında bir trafik kazasında vefat eden iki çocuk annesi kızı Nuray Sirkeci adına yaptırdığı 3000 kişilik cami, yine Burdur İlinde oğulları tarafından mermer üretilen köyde merhum annesi Ziynet Sirkeci adına cami ve aş-evi hizmet vermeye devam ediyor.

            En son olarak Rize Valiliği, Anzer köyü ve Derepazarı merkez camisi mescidinin halılarını yapan Hacı cemal Sirkeci Vakfı Başkanı H. Cemal Sirkeci'ye, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'ye ve doğduğu İlçe Derepazarı na, Türkiye'nin değişik illerinde vermiş olduğu kültür, sanat ve manevi hizmetlerden dolayı teşekkür ederek makamında plaket taktım de bulundu. Hacı Cemal Sirkeci, 'Çok kıymetli bir devlet adamı olan Sayın Valimiz Nurullah Çakır'la çalışmak benin ve Rize'miz için bir şanstır. Allah ömür verdiği sürece vakıf olarak kalıcı manevi eserler yapmaya devam edeceğim. Beni bu plaketle ödüllendiren Sayın Valimize bende ilimize vermiş olduğu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.' dedi. 
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI