Vali Çakır Pazar Meydanında vedalaşma yaptı

Rize’de 19 yıl sonra bir ilke imza atarak valilik görevinde (Çorum Valisi) iken Rize’ye atanan ilk vali olan Rize’nin Cumhuriyet tarihindeki 40. Valisi Nurullah Çakır, merkez valiliğine alınmasıyla ilgili İlçe ziyaretleri yapıyor.Vedalaş

YÖREDEN HABER 28.05.2014 09:52:50 156 0
Vali Çakır Pazar Meydanında vedalaşma yaptı
Pazar Meydanında yapılan Veda merasimine İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan,Pazar Belediye başkan vekili Engin Aatabay,ve yardımcısı Enver Ergenç,İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan,Garnizon komutanı ve Askerlik Şube başkanı Ömer Kodaman,Ak Parti İlçe başkanı Sabri Aydoğdu,Resmi Kurum amirleri,Sivil Toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Nurullah Çakır , atama ile ilgili yaptığı açıklamada, bu tür atamaların bir kan değişimi olduğunu belirterek, “Biz bunu bir yenilenme olarak görüyoruz. Görev değişikliğinin şahsım ve Rize ve İlçelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Rize’de görev süresince tüm vatandaşlara devletin şefkatini ve hoşgörüsünü gösterdiğini ifade eden Çakır, şunları söyledi: 'Atandığım bütün görevlerde devletime ve milletime hizmet etmenin gayreti içerisinde oldum. Rize’de bu anlamda yerelde devletimizin imkanları doğrultusunda en iyi hizmeti vermeye çalıştım. Benden sonra gelecek arkadaşlarımız tecrübeleri ile güçlenen ve büyüyen Türkiye`nin de imkanlarını ortaya koyarak daha güzel başarılara imza atacaktır. Ülkemin güzel insanlarını ve özellikle Rize’nin misafirperver, cana yakın insanlarını seviyorum. Yeni valimizin, Rize’de hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacaktır”dedi.

Pazar Kaymakamı Selçuk AslanPazar adına söz alan Kaymakam Selçuk ASLAN Erdem Beyazıt’ın bir şiirinde vurguladığı “ Çıkacağız yola, Hesap günü gelince, Yağmur yüzümüze değince; Güneş bir mızrak boyu yükselince … ” dizelerine atıf yaparak yol mukadderat hepimiz için, önemli olan yolda geriye bakılınca hayırla anılan izler bırakmaktır. 2 yıl beraber görev yaptık.Ben Pazar'a atandığımda Rize için 'tarihi kent' diyorlardı.Umduğum gibi buldum desem doğru olmaz.Sayın Valimiz ile çok güzel hizmetler yapma imkanı bulduk.Tarihi yerlerimizden Kız Kalesi,Dört gözlü köprü restorasyonlarını gerçekleştirme imkanı bulduk.Ciha Kalesi çalışmalarımız devam ediyor.Pazarspor için yaptığı çok önemli katkılarıdan dolayı kendisine Pazar Kaymakamı olarak ilçem adına yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Yeni görevinde başarılar diliyorum'dedi.

Vali Çakır, 2012 yılı Ağustos ayından itibaren Rize Valisi olarak görev yapıyordu.
 










Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI