Vali Çakır durmadan çalışıyor!

Kaybolmaya yüz tutan meslekleri yeniden diriltmeye çalışıyor!

YÖREDEN HABER 21.08.2013 18:14:14 9 0
Vali Çakır durmadan çalışıyor!


Anadolu Sigorta’nın 85. Yılında, Kültür Bakanlığı ile müştereken yürütülen Anadolu’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere ilgiyi arttırmak için hayata geçirdiği ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesisin dördüncü yılı eğitimleri kapsamında İlimizde açılan ‘Sepet Örücülüğü Kursu’nun tanıtımı yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rize Valisi Nurullah Çakır’ın yanı sıra, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yener Altuntaş, Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, kursiyerler ve basın mensupları katıldı.

Etkinlik esnasında kurs ve proje hakkında bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Rize’de Ekim ayı sonuna kadar devam edecek olan sepet örücülüğü kursunda 20 kursiyerin üç ay boyunca haftada üç gün eğitim göreceğini söyledi.

Gelişen sanayi ve teknoloji ile insanlığın talep ve ihtiyaçlarının da değiştiğini, bunun paralelinde de bazı geleneksel el sanatlarının da unutulmaya yüz tuttuğunu hatırlatan Rize Valisi Nurullah Çakır, unutulmaya yüz tutmuş bu el sanatlarımıza ve ustalarımıza ‘Bir Usta Bin Usta’ gibi sosyal sorumluluk projesi ile sahip çıkan, ayrıca proje kapsamında sepet örücülüğü kursunu da Rize’de açan Anadolu Sigorta yetkililerine teşekkür etti.

Vali Çakır, ayrıca bölgemizde organik tarımın hız kazandığı bu günlerde, tamamen organik materyallerle üretilen bu sepetlerin çay hasatı esnasında kimyasal ürünlerin yerini alacağını, bu sayede sepet örücülüğünün de bir sektör haline geleceğine inandığını söyledi.

Dünyaca ünlü ve geçmişte Roma ve Osmanlı Saraylarında kullanılan Şile Bezinin aslında Rize Bezi (Feretiko) olduğunu söyleyen Vali Çakır, “Rize Bezi ile Sepet Örücülüğünü bütünleştirerek uluslararası bir organizasyonda tanıtımını sağlamamız durumunda Rize’nin sahip olduğu her iki değerini aynı anda Dünyaya tanıtma şansını yakalamış oluruz” dedi.   

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı