VALİ BEKTAŞ’TAN SANAT USTASI MERCAN’A ZİYARET

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, el sanatları ustası Maksut Mercan’ın atölyesini ziyaret ederek, eserleri hakkında bilgiler aldı.

YÖREDEN HABER 24.11.2016 16:52:34 13 0
VALİ BEKTAŞ’TAN SANAT USTASI MERCAN’A ZİYARET
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, maket, biblo, heykel, resim ve rölyef dallarında eserleri bulunan, sanat ustası Maksut Mercan’ın atölyesini gezerek eserleri hakkında kendisinde bilgiler aldı.

Sanat ustası Mercan’ın eserlerini çok beğendiğini ifade eden Vali Bektaş, “Ahşabın, metalin, plastiğin ve polyesterin dilinden çok iyi anlıyorsun. Bu Allah vergisi bir yetenek. Bu yeteneği okul ve atölyelerle ilişkilendirip öğrenciler yetiştirmeliyiz” dedi.

Mercan’ın eserlerinde genellikle geçmiş temaları işlediğine değinen Vali Bektaş, “Bundan sonra biraz da yeni neslin ufkunu açacak maketler ve proje çalışmalarının isabetli olacağını düşünüyorum. Amerika’daki Disneyland Parkı bir oyun parkı olarak görülse de aslında bu amaçla kurulmuştur” şeklinde konuştu ve sanat ustası Mercan’a çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Bektaş’ın Mercan’ı ziyareti esnasında; Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu da kendisine eşlik etti.  
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı