VALİ BEKTAŞ, TOPTANCI HALİNİ ZİYARET ETTİ

Vali Erdoğan Bektaş, Rize Yaş Meyve ve Sebze Toptancı Hali esnafıyla bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledi.

YÖREDEN HABER 1.11.2017 07:24:07 16 0
VALİ BEKTAŞ, TOPTANCI HALİNİ ZİYARET ETTİ
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz ve diğer yetkililerle birlikte Rize Toptancı Halinde ticari faaliyette bulunan esnafla bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledi.

Ziyareti esnasında Rize Yaş Meyve ve Sebze Toptancılar Hali Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyürek ve Hal Müdürü Resul Usta’dan bilgiler alan Vali Bektaş,  vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında önemli bir işlevi yerine getiren, hal esnafına teşekkür etti.

Rize’de göreve başladığı günden bu yana toptancı halini ilk kez ziyaret ettiğini belirten Vali Bektaş, “İlimizin ekonomik durumunu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla; şehrin ekonomik aktörleri, esnaflarımız, işadamlarımız ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile bir araya geliyoruz. Bugünde, bu kapsamda sizleri ziyaret etmek istedik” dedi.

Şehrin ekonomisine daha büyük katkı sağlamak için yöresel ürünlerin tüketiciye sunulmasının önemine değinen Vali Bektaş, “Toptancı halleri sadece üreticiden temin edilen ürünlerin tüketiciye arz edilen alanlar olmanın dışında, katma değeri yüksek, organik yöresel ürünleri geliştirecek projelerin üretildiği canlı birer yaşam alanları olmalı. Bu sayede şehrin hem ekonomisine hem de istihdama katkı sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

Toplantının son bölümünde Rize Toptancı Haline girişi yapılan yaş meyve ve sebzelerin %30-35’ine yakınının yurtdışına ihraç ediliyor olmasının memnuniyet verici bir oran olduğunu belirten Vali Bektaş, hal esnafına da hayırlı ve bereketli kazanç dileklerinde bulundu. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı