Vali Bektaş Muhtarlar ile bir araya geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Rize Muhtarlar Derneğince, Merkez İlçe köy ve mahalle muhtarları ile bürokratları bir araya getiren akşam yemeği organize edildi.

YÖREDEN HABER 20.10.2016 15:54:22 26 0
Vali Bektaş Muhtarlar ile bir araya geldi
Rize Öğretmenevinde düzenlenen programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Coşkun Yeğen’in yanı sıra bir çok daire müdürü ve muhtarlar katıldı.

Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erbaş, programın açılışında yaptığı konuşmada; “Son dönemlerde muhtarlık müessesesi ile ilgili olarak birçok iyileştirmenin yapıldığını, bundan sonra 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının da bunlardan biri olduğunu ifade ederek, bu anlamda tüm Devlet büyüklerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürdüğüne vurgu yaparak; “Muhtarlık kurumu en köklü kurumlarımızdan biri. 19 Ekim Muhtarlar Gününün bu yıl ilkini kutluyoruz. Kısmet olursa bundan sonra her yıl 19 Ekim’de, Cumhuriyet Bayramının arifesinde bir araya geleceğiz” dedi.

Vali Bektaş, konuşmasının devamında; “Muhtarlarımız bizim elimiz, kolumuz. Vatandaşlarla aramızda bir köprü vazifesi görüyorlar. İlimizde coğrafi şartlardan dolayı sıklıkla doğal olaylarla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla sizlerin çabalarına çok ihtiyacımız var ve bunu hakkıyla yerine getirmenizden de mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımıza hizmetin ulaştırılması noktasında bu birliktelikle çalışmalarımıza devam edeceğimizden hiçbir kuşkum yok” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, konuşmasının son bölümünde muhtarlara çalışmalarında başarılar dileyerek, tüm halkımızın da yaklaşan Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
Rize Valiliği 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI