Vali Bektaş Kale-i Bala'da

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin İlçe merkezine 40 km. mesafedeki Kale Köyü sınırları içerisinde yer alan Kale-i Bala Kalesinde incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 4.10.2018 09:13:30 65 0
Vali Bektaş Kale-i Bala

RİZE-Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin İlçe merkezine 40 km. mesafedeki Kale Köyü sınırları içerisinde, Fırtına Deresi’ne hakim bir noktada yer alan ve yapımı 14-15. yüzyıla dayanan Kale-i Bala Kalesi’nde, İl Özel İdaresince yıl içerisinde tamamlanan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Bektaş, incelemeleri esnasında yaptığı açıklamada; geçmiş yüzyıllarda Erzurum bölgesinden, Rize-Pazar İlçesi sahiline ulaşan bir kervan yolunun olduğunu belirterek, “Kale-i Bala Kalesi, bu ticaret yolunun güvenliğini sağlamak için inşa edilmiştir. Mevcut ticaret yolu üzerinde aynı dönemde ve aynı amaçla inşa edilen sahilde Kız Kulesi, Pazar İlçesi sınırları içerisinde kalan Ciha Kalesi, Çamlıhemşin İlçesi sınırlarında kalan Zil Kale ve Kale-i Bala Kaleleri yer almaktadır. Bu tarihi yapılar, Rize’nin kültür ve turizm değerleri arasında yer almaktadır” dedi.

Kale-i Bala’nın kelime anlamının ‘yukardaki-yüksekteki’ kale olduğunu belirten Vali Bektaş, “Burası 1.900-2.000 rakımda, bütün vadilere hakim bir noktada inşa edilmiş bir kale. İl Özel İdaresince gerekli restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yolu biraz uzun ve zor. Biz, bu yolun iyileştirilmesi noktasında emek harcıyoruz ve Kale-i Bala’nın da Zil Kale gibi turizm odağı haline gelmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş, Kale-i Bala’da ki incelemelerinin ardından ‘Yeşil Yol’ projesi güzergahında bulunan yayla yollarında da incelemelerde bulundu. Vali Bektaş’a incelemeleri esnasında Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Mehmet Sadık Kılıç, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ümit Hüseyin Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

Valilik


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı