Uyuşturucu operasyonları hakkında bilgi verdi

Vali Ersin Yazıcı, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

YÖREDEN HABER 25.07.2014 15:39:05 83 0
Uyuşturucu operasyonları hakkında bilgi verdi

RİZE’DE UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK
Vali Ersin Yazıcı, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
Vali Yazıcı, polis ve jandarma bölgelerinde yapılan uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verdi.
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerimizce, ilimiz merkezinde yürütülen çalışmalarda toplamda 2 şahıs yakalanmış, yakalanan şahıslar hakkında gerekli adli işlem yapılmış, şahıslardan M.Ş. ile E.A.’nın üzerlerinde şeffaf poşet içerisinde toz halinde daralı ağırlığı 9.11 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir.
Diğer yandan, Jandarma Ekipleri, sorumluluk bölgesinde bulunan yerlerde, adli makamlardan alınan arama kararı ve yapılan istihbarat çalışmaları kapsamında operasyon yapılmış; yapılan operasyonlarda 76 adet Hint keneviri bitkisi,50 adet kenevir tohumu ile 5 gr esrar ele geçirilmiştir.
Ele geçirilen Hint Kenevirleri Jandarma Ekipleri tarafından yakılarak imha edilmiştir.
Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 1 şüpheli şahıs (E.A.) çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 1 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.
 Vali Ersin Yazıcı, uyuşturucu ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslar ile kararlı mücadelemiz Rize halkından aldığımız destek ile artarak devam edecektir dedi.
 Vali Yazıcı, Rize’nin asayişi ve huzuru için çalıştıklarını ifade ederek, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin beden ve ruh sağlıklarının korunmasına yönelik olarak uyuşturucuyla mücadelede önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hedef alan uyuşturucu madde ticareti ve naklini yapan şahıslara yönelik çok yönlü çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, il genelinde (polis ve jandarma bölgesinde) çok büyük bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Vali Yazıcı, “Halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.
İlimiz genelinde toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit eden uyuşturucu ve satıcılarıyla mücadelenin büyük bir titizlikle sürdürüleceğini belirten Vali Ersin Yazıcı, vatandaşların da bu konuda duyarlı davranarak, herhangi bir duyum veya tespiti emniyet güçlerimizle paylaşmalarını, hedeflerinin bu sayede uyuşturucunun kökünü kazımak olduğunu kaydetti.
 Emniyet yetkilileri vatandaşların uyuşturucu ile ilgili ihbar için 156 ve 155’i arayabileceklerini; ihbar da bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI