Üsküt Dağı'nda Şap + Art Pansiyon sizleri bekliyor.

Rize-Hemşin Ortaköy Mahallesinden 1953 doğumlu Şeref Ataman 15 yıl emek verdiği Üsküt Dağı eteklerindeki Şart +Art Panisyon hakkında ve Üsküt Dağı ile ilgili açıklamalar yaptı.

YÖREDEN HABER 15.05.2016 17:39:34 2223 9
Üsküt Dağı
'Şu an bulunduğumuz tesisim Rize'den 63 Km uzaklıktadır.Hemşin'e bağlı Ortaköy mahallesinde hizmete sunduğum işyerimin ismi Üsküt Dağı eteklerinde olduğu için ondan esinlenerek 'Şap+ Art Pansiyon' yaptım.Bunu da  Belediye'den ruhsat alarak isim tescili yaptırdım' diyen Ataman, daha sonra yaptığı açıklamalarda şunları söyledi 
 'Şu an tesislerimde 18 oda bulunuyor.Her odanın tuvalet ve banyosu vardır.Mevcut durumda 16 kişiye hizmet verebeilirim.Ekonomik sıkıntıdan dolayı yapamadığım 2 katımında tamamlanmasından sonra 24 oda olacaktır.O zaman 60 kişiyi konaklamak için ağırlayabileceğim konuma gelecektir.

Şu an önemli sıkıntım ekonomiktir.Maddi durumum elverse 2 katıda tamamlar 60 kişilik otobüs turlarını da alabilirim.Şu an bir minübüs yolcuyu 16 kişiyi aynı anda  ağırlamak için yerimiz mevcuttur.Milli Parklar yol yapımına başladı.Organik taş döşüyor.Yaklaşık 1,5 ay içerisinde tamamlanacak.Milli Parklar 6 km yolu tamamlayacınca ulaşım daha da kolay sağlanacaktır.

Şu an tesislerimde restorant,açık 600 M2 park alanı,kamelyalı oturma alanlarım mevcuttur.Düğün ve toplantılar bile yapılabilecek konumdadır.En az 100 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği salonumuz vardır.Dinlenme yerlerimiz var.Burada oturduğunuzda bir yanımızda Çamlıtepe(Zuğa),Badara,Ortaköy,Bodollu mahalleleri,Sol Yamaçta Akyamaç (tecina) köyü,Hemen üst tarafımda Çaneva köyü vardır.

Benim hemen tesislerimin üstünde Üsküt Dağından Çamlıhemşin Molaveyis'e inilir.Oradan,Ayder,Çat,Zilkale ve diğer yaylalara gidilir.Şu an hanımla birlikte gelecek olanlara hizmet vermeye hazırız.

Sabah kahvaltısı,talep üzerine akşam yemeği de verebiliecek durumdayız.Hibe kredi için ilkinde geç kaldım.bir daha ki seferde müracaat edeceğim.Şu an Devletten para almadım.

Hep ben karşıladım.Sayın Valimiz buraya gelse onu ağırlasam bir görse ne iyi olurdu.Hemşin'in böyle tesislere ihtiyacı var.Burası Hemşin'de bir ilktir.Tur operatörleri ne kadar çok tesisler açılırsa o kadar talep artar diyorlar.Yörenin kalkınması içinde böyle tesislere ihtiyaç vardır.Bu ve buna benzer tesisleri yapıldığında yöremizde tüm esnafta faydalanacaktır' dedi.

VALİ BEYE ÇAĞRI
Ataman 'Vali beyimiz buna el atması lazım.Üsküt Dağı yolu grup yoludur.

Çok keskin virajlar var.Araçların rahat çalışması için yol genişlemesi ve bakımlarının yapılması gerekir.

Bunlar yapılırsa aynı Zil kale gibi ziyaretçi akınına uğrarız.Oraya gidenlerin yüzde onu buraya gelse Hemşin abat olur.

İşsizlikten dert yanıyorlar işte size iş kapısı.Bunun gibi 10 adet daha yer açın istihdam artsın.

Bu güzel doğa içinde insanlar yaşamlarını sürsünler.Burada 15 senedir uğraş veriyorum.

Bu yörede  durum çok iyi olan insanlar var.Onlarda el atması lazım.Bu gibi yerlerin bu bölgede artması lazımdır.Bu yolun bitmesi demek bu yörenin kalkınması demektir.Üsküt Dağı yolu bizim için çok önemlidir.Zilkale'den dönen kişiler yer bulamadıklarından Trabzon'a gidiyorlar.

Yol olsa buraya neden gelmesinler.Buraya gelenlerde Gito Yaylasına ve diğer yaylalara çıkar gezerler döndüklerinde burada kalırlar .Yeni bir hat açılmış olur bu bölgeye.O yüzden Üsküt Dağı yolunun bitmesi lazımdır'diyerek sözlerini tamamladı.









Anahtar Kelimeler:
yunus nadi mataraci
15.05.2016 21:24:06
çok güzel hayırlı olsun kardeşim.evet usküt yolu duzeltılmelı.yol çizım olarak yapıldı.ıkı yıl çalişildı .sayın valımız enver salıhoğlu.sayın kaymakamımız fehmi sınan nıyazı.beylerın katkılaruyla yapıldı.duaciyız.yolun genişleme pırogramına alınması lazım.mınıbusler gıdıyor.otobuslerın gıdebılmesı için duzeltme yapılması şart.inşAllah yapılır.emeğı geçenlerden Allah razı olsun..

Metin ataman
16.05.2016 02:51:22
Cok iyi bir tessis olmus manzarssi cok iyi herkese tavsiye ederim hayirli olsun seref beyi kutlarim hayirli kazanclar

Nuri Şallı
16.05.2016 19:38:15
gurbette kazandığını memleketine harcayan şeref beyi takdir ediyor ve yatırım ateşinin sönmemesini diliyorum.

Rüştü Karateke
18.05.2016 11:08:37
yıllardır bu tesisi hemşine kavuşturmak için çok uğraş veren şeref beyi canı gönülden tebrik ediyorum.inşAllah bu bir başlangiç olur.tesisin tam kapasiteye kavuşturulması için bende sayın valimize çağrıda bulunuyorum.hayirli olsun.

alı adnan ataman
29.05.2016 19:02:01
seref abı hayırlı ugurlu olsun

Hamza zamp
6.07.2016 17:53:34
Seref baslamak bitirmektir durmak yok yola devam bayramin kutlu olsun

Hamza tango
6.07.2016 21:33:57
Akil verrn cok ansni soruyorlar babani soran yok

Ibrahim usta
19.07.2020 10:33:31
Harika bir tesis yapılmış. Tebrikler

İBRAHİM BİLİCİ
20.07.2020 18:22:37
İç görünüm çok iyi,ancak dış görünüm çevre ile hiç uyumlu değil,ruhsatı veren kurumun buna kssinlikle dikkat etmesi gerek beton yığını görünüm,ayder de yasaklandı burda da olmamış,mali sorun çevreye uymama zorunlıuğu getirmez,bir eksik kat yapılabilirdi . Yollar dar evet çevre de yolu genişlemeye kalkarsan heyelan alır gider,çözüm müsait oldukça cep yapmaktır .

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı