“Üreme Sağlığı Hizmet İçi Eğitim Programı ‘’ gerçekleştirildi.

“Üreme Sağlığı Hizmet İçi Eğitim Programı ‘’ gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 29.04.2019 08:20:07 43 0
“Üreme Sağlığı Hizmet İçi Eğitim Programı ‘’ gerçekleştirildi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcılığı tarafından planlanan ve 15 iş gününden oluşan “Üreme Sağlığı Hizmet İçi Eğitim Programı ‘’ gerçekleştirildi.

Birinci basamak sağlık hizmeti sunumunda görev yapan hekim, ebe ve hemşirelerimizin katılmış olduğu eğitimde, Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Tekelioğlu, Uzm. Dr. Rahman Kuri, Dr. Doğuş Gökarttı, Dr. İmge Su Küçük, Dr. Sevilcan Başak Ünal, Dr. Merve Uzal, Av. Beytül Gökçe, Psikolog Fatma Tahtalı, Ebe Saadet Altuntaş, Hemşire Selma Sevimli ve Hemşire Tülay Yolasığmaz tarafından eğitimci olarak sunumlar yaptı.

Toplantıda şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığımız tarafından yürütülen “Türkiye Kadın ve Üreme Sağlığı Programı” çerçevesinde; anne ve bebek ölümlerini azaltmak, anne ve bebeğinin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde bakımı ve normal durumları tanıma ve yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazanmasını sağlamak, gençlerin üreme ve cinsel sağlığı konularında duyarlılık geliştirecek bilgi ve tutum kazanmalarını sağlamak, temel sağlık göstergelerinde gelişmiş ülke hedeflerine ulaşmak ve hizmete ulaşamayan kitlelerin de kaliteli hizmeti kullanma becerisini geliştirmek amaçlanmaktadır.”

Eğitim Programımız Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Duzcan, ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Şube Müdürü Mehmet Ali Aktepe’nin katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreniyle son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI