ÜNLÜ AKTÖR KÖKSAL ARTVİN'DE SEVENLERİYLE BİRLİKTE

Artvin Altın Boğa Sinema Günleri kapsamında 25 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Artvin’e gelecek olan Türk Sinemasının duayenlerinden, emektarlarından aktör Yılmaz Köksal’ın afişleri Artvin’deki billboard’lara asıldı. Ancak akt

YÖREDEN HABER 25.10.2014 09:22:13 66 0
ÜNLÜ AKTÖR KÖKSAL ARTVİN
BU KADAR ZİNCİRLEME HATANIN YAPILABİLME İHTİMALİ MİLYONDA BİR OLUR!

Artvin halkının fark edip gazetecileri aramasıyla ortaya çıkan yanlışlık gün boyunca ilan panolarında sergilendi. Vatandaşlar; “Bu koskoca afişin üstünde toplasanız 10 kelime yok. Yılmaz Köksal’ın adı da epey büyük yazılmış. Soyadını nasıl yanlış yazdılar. Şimdi düşünüyoruz. Bunu bilgisayarda yazan, tasarlayan, daha sonra basılacak birime gönderen, bu afişi basan, basıldıktan sonra paketleyen, Afişler geldikten sonra kontrol eden, kontrol edildikten sonra bunu panoya koyan tüm bu kişiler o yanlışı nasıl fark edemedi. Biz hele bunu çözmeye çalışıyoruz. Yılmaz Köksal bizim çok sevdiğimiz bir aktör. Onun soyadının bu şekilde yanlış yazılmasına hem üzüldük, hem de sanatçıya karşı ayıp edildi. Ayrıca afişlerde söyleşi saati yazılmış, ancak tarihini de yazmayı unutmuşlar. Sadece Cumartesi yazıyor. Ama hangi cumratesi belirtilmemiş. Sonra bilgisayarda çıktı alınıp tarih ve yer bilgileri de afişlerin üstüne yapıştırılabilirlerdi.” ifadelerini kullandılar.

YILMAZ KÖKSAL KİMDİR?

Yılmaz Köksal, Türk sinema ve dizi oyuncusu. 15 Temmuz 1939 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupa’yı dolaştı. Tunç Başaran'ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal'in “Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.
Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasının ürettiği ender kült filmler arasındadır. (Filimde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler.
Türk kahramanı Aybiçe 'Kurt Kız' bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmektedir.  
08 haber(artvin)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI