TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 40’INCI ŞİRKETİ ÇAYKUR OLDU

İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl hesaplayarak yayınladığı, “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” sıralama listesinde Çaykur, Türkiye’nin en büyük 40’ıncı şirketi oldu.

YÖREDEN HABER 29.08.2017 07:49:48 18 0
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 40’INCI ŞİRKETİ ÇAYKUR OLDU

İSO’nun her yıl hesaplayarak yayımladığı, Türkiye’nin en büyük ekonomik şirketleri listesinde Çaykur sıralamada iki sıra daha yükselerek, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde 40’ıncı sıraya yükselmenin yanında, Çaykur kamu sektörü şirketi sıralamasında Türkiye’nin en büyük dördüncü kamu sektörü şirketi olma başarısını elde etmiş oldu.

Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, “İSO’nun her yıl hesaplayarak kamuoyuyla paylaştığı, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde üretimden net satışı 1 milyar 954 milyon, 137 bin 220 liradan, 2 milyar 111 milyon 715 bin 495 liraya yükselerek iki basamak olarak atladığımız bu önemli listede, Büyük Çaykur ailesi olarak Türkiye’nin en büyük 40’ıncı ekonomik şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Hangi gelir düzeyinden, hangi eğitim düzeyinden, hangi sosyal kesimden olursa olsun, bu ülke halkının vazgeçilmezi olan; her bakkalın, marketin, kafenin, restoranın satmak istediği, talep edilen bir dünya markası ürüne ve ekonomik güce sahibiz. Ancak bu avantaj ve her yıl rakamsal olarak büyüyen ekonomik gücümüz başarı basamaklarını tırmanmak için yeterli görmüyoruz. Yanı, mevcutla yetinmiyoruz, bütün dünyayı araştırıyoruz, yeni yatırımların sonucunda yeni ürünlerle çay severlerin damak tadına ve sağlığına hitap etmek için çay severlerin karşısına her geçen yıl daha da büyüyerek çıkıyoruz. Bunun bugün en güzel örneği, soğuk çayımız didi’dir. Bu vesileyle aziz milletimizin, üreticilerimiz, tüketicilerimiz, bayilerimiz ve tüm paydaşlarımızın mübarek kurban bayramlarını canı, gönülden tebrik ediyordum. ”dedi.

Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI