Türkiye'nin Davos'u yer mi değiştiriyor!

21 milyon dolarlık yatırım 2 yılda tamamlanacak!

YÖREDEN HABER 25.08.2013 18:02:02 9 0
Türkiye


Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon Uzungöl'de, 21 milyon euroya mal olacak teleferik projesine başlandı. Fransa'da yaşayan Trabzon Çaykaralı işadamı Metin Beyazyüz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 'Türkiye'nin Davos'u olacak' dediği Uzungöl'ü Bayburt'a bağlayacak. Dünyaca ünlü turizm merkezlerinden biri olan ve her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Uzungöl'ün potansiyelini önemli oranda artıracak teleferik projesine başlandı. İki yıl sürecek yatırım tamamlandığında Uzungöl, Bayburt ve Erzurum'la birleşecek.

YAYLALAR BİRLEŞİYOR

Sabah Gazetesinin bildirdiğine göre;Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl'ün dünyanın en önemli turizm, kayak ve alternatif spor merkezi haline geleceğini belirtti. Aygün, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: 'Uzungöl merkezinden kalkan teleferik sırayla, Karaster ve Şekersu yaylaları, Soğanlı Dağı ve Bayburt'a kadar gidecek. İki istasyonu olacak. Kayakçılar, yamaç paraşütü, dağ bisikleti ve alternatif spor tutkunları rahatlıkla burayı kullanabilecek. Burada Uluslararası Kış Olimpiyatları için de altyapı çalışmaları yapıyoruz.'

KAYAĞA BİÇİLMİŞ KAFTAN
Başkan Aygün, küresel ısınma nedeniyle Avrupa'daki ünlü kayak merkezleri bile yok olma tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Aygün, 'Pistlerdeki kar kalitesi gitgide düşüyor. Burası küresel ısınmadan hiç etkilenmedi. Alternatif yerler arayan kayak sevdalıları için Uzungöl biçilmiş kaftan. Bir yılda direkler dikilecek. İki yıl sonra aktif bir çalışma başlayacak' diye konuştu. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı