TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ ÇIKTI

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ ÇIKTI

YÖREDEN HABER 4.05.2019 11:36:25 18 0
TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ ÇIKTI

Hayati Akbaş

HOPA-İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Matematik Dersi Yenilikçi Öğretim Materyalleri Proje yarışmasında Türkiye Hopa Yavuzselim Ortaokulu Matematik öğretmeni Zeki Han Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Yarışma sonunda ödül töreninde yapılan konuşmalarda yarışmanın amacı ile ilgili şu bilgiler verildi: “Çocukları hayata hazırlayan okullarda ve eğitim ortamlarında materyal geliştirmek oldukça önemli. Öyle olduğu için eğitim materyallerinin yenilikçi boyutunun tasarımla biçimlenmesine katkı sunmaktan başka çare yok. Zira çocukların katıldığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkililiği öğretim materyallerinin özgünlüğü, öğrenci düzeyi ve ihtiyaçlarına uygunluğu ile doğru orantılıdır.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünün yenilikçi öğretim materyalleri tasarımının, öğretim süreçleri, değişen eğitim anlayışı ve öğretim programlarının temel unsurlarından biri olduğu düşüncesinden hareketle bir yarışma düzenledi. Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması, eğitim materyali tasarımının nasıl daha iyi yapılabileceği konusunda önemli bir adım olmayı başardı. Yarışmanın 2 Mayıs’ta yapılacak olan sergi ve nihai değerlendirme ödül töreni hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’den toplamda 4.681 başvurunun yapıldığı yarışmanın ön değerlendirmesi neticesinde 70 farklı ilden 210 proje finale kaldı. Pratiğin tasarıma yön verdiğini gösteren yarışmanın sergisi Kâğıthane’deki Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi’nde Perşembe günü saat 10.00’da açılacak. Mesleki gelişimin yıllara yayılan çalışmalarından süzülüp gelen sergiyle birlikte yarışmaya katılan projeler oldukça farklı alanlarda çalışma yapmış isimler tarafından değerlendirilecek. Eğitim materyali tasarımını bütünlüklü olarak ele almak bakımından büyük bir imkân sundu”.

Yarışmada Türkiye üçüncüsü olarak ödülünü alan Zeki Han’ı Hopa ilçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın tebrik etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı