TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YÜRÜYOR

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu sene 6'ıncısı düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu kapsamında pedal çeviren bisikletçiler 28 Aralık Pazar günü Rize’ye ulaştı.

YÖREDEN HABER 29.12.2014 16:28:59 189 0
   TÜRKİYE ŞEHİTLERİYLE YÜRÜYOR
Geceyi Rize’de Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde geçiren bisikletçiler 29 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'da ise Rize Valiliği önünden Hopa ve Artvin'e hareket ettiler. Bisikletçiler daha sonra Hopa, Artvin, Şavşat ve Ardahan güzergâhı üzerinden Kars'a Sarıkamış Şehitliği'ne ulaşacaklar.

1915 yılında 90 bin askerimizin Sarıkamış'ta donarak şehit düşmelerinin 100.yılı anısına gerçekleştirilen bisiklet turu kapsamında 20 Aralık'ta İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler Sakarya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun Trabzon'u geçtikten sonra Rize'ye ulaştılar. İstanbul'dan Rize'ye 1388 kilometre pedal çevirdikten sonra ulaşan bisikletçiler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz eşliğinde Vali Ersin Yazıcı tarafından kabul edildi.

Toplam bin 879 kilometre pedal çevirecek olan bisikletçiler 3 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı ‘Buz Askerler Heykeli’ töreninde kendisine Bisiklet Millî Takım forması takdim edecekler. 4 Ocak 2015 tarihinde Sarıkamış’ta Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenecek olan Gençlik Şühedanın İzinde törenine katılacak olan bisikletçiler geçilen illerden alınan vatan toprağını Sarıkamış Müzesine gönderilmek üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teslim edecekler.

Rize’ye ulaşan bisikletçiler için Rize Valiliği önünde bir tören düzenlendi.
Törene Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Nedim Selbisu, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz ile diğer ilgililer katıldı.
Bu sene 6’ncısı düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu hakkında bilgiler veren İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, 'Sarıkamış'ta ebediyete intikal eden şehitlerimizi anmak ve gençlerimize o zaman yaşanan olayları hatırlatmak için bir farkındalık olsun diye yola çıktık. Turumuz her sene büyüyerek devam ediyor. Bu sene 6’ncısını düzenliyoruz. Sizlere desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle de Kızılay’a. Her zaman yanımızda oldular'dedi.
Tura katılan tüm bisikletçilerin olimpik sporcular olduğunu belirten İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz: 'Sporcularımızın birçoğu olimpiyatlar için ter döküyor. Turda Konya Şekerspor'dan 5 sporcumuz var. Trabzon Gençlik Spor'dan 1 sporcumuz var. Kocaeli Brissaspor'dan 3 sporcumuz var. Biz altı sene önce İstanbul İl Temsilciliği olarak federasyon çatısı altında bu organizasyona başladık. Bisiklet ailesi olarak yapılmamış bir organizasyonu yapmak istedik. Her yıl 10 Kasım Saygı Turu ve Çanakkale Şehitleri Anma Bisiklet Turu yapıyoruz. Ama o arada Sarıkamış'la ilgili hiçbir etkinlik yapılmıyordu. Biz de Sarıkamış'ta rahmete kavuşan 90 bin şehidimize karşı minnet borcumuzu unutmamak adına bu turu düzenledik. Bize Misak-ı Milli sınırlarının çizilmesinde katkıda bulunan şehitlerimizi konakladığımız illerde törenlerde genç arkadaşlarımıza sporcularımızla yapmış olduğumuz bu çabayı anlatıp geçmişimize dikkat çekmek istiyoruz ve onları tarihi irdelemeleri için motive etmeye çalışıyoruz. Bütün şehitlerimize minnet borcumuzu pedal çevirerek ödemeye çalışıyoruz. İnşallah sizden alacağımız vatan toprağımızla 3 Ocak günü Sarıkamış’ta finish   yapacağız.'dedi.

Vali Ersin Yazıcı ise törende yaptığı konuşmasında, 'Bu gün Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu kapsamı içerisinde İstanbul’dan yola çıkan değerli bisikletçilerimizi Rize’den Sarıkamış’a uğurlamak için bir aradayız.
Sarıkamış şehitleri bizim için önemli ve anlamlıdır. Sarıkamış'ta mücadele eden atalarımızı iyi bilmek ve onların yapmış olduğu mücadeleden ders çıkarmamız gereklidir. Bu anlamda geçmişte yaşananları çok iyi bilmeliyiz ki, geleceğe daha güvenle bakalım.  Bu tür etkinliklerle Sarıkamış'ın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini de çocuklarımıza bu şekilde anlatmış oluyorsunuz.  Bu bisiklet turu Sarıkamış şehitlerimizi anlama ve onları anma adına gençlerimizin de bu konuya sahip çıkması adına oldukça önemli bir etkinliktir.

Ben bu etkinliğe katılan başta bütün sporcularımıza, Bisiklet Federasyonumuza, Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilciliğine ve organizasyona katkı veren tüm kişi ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.
Bu vesile ile gerek Sarıkamış’ta gerekse ülkemizin kurtarılması için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve saygıyla anıyorum'dedi.

 Vali Ersin Yazıcı, Sarıkamış Müzesine götürülmek üzere Rize’den bir avuç toprağı kavanoza koyarak kafile başkanı Akyüz’e teslim etti.
Konuşmaların ardından İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz, Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekilere '6. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu' anısına yaptırılan flama ve t-shirt hediye etti.

Vali Ersin Yazıcı da sporculara ÇAYKUR Rizespor atkısı hediye etti.

 Daha sonra Vali Yazıcı’nın damalı bayrakla verdiği startla Rize’den hareket ettiler. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI