TÜRKİYE-GÜRCİSTAN “ORTAK İZCİLİK KAMPI” KURULUYOR

Artvin Valisi Kemal Cirit, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı‏ ile beraberindeki izci ekibini makamında kabul etti.

YÖREDEN HABER 3.03.2016 11:22:04 33 0
TÜRKİYE-GÜRCİSTAN “ORTAK İZCİLİK KAMPI” KURULUYOR
Ziyarette, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı‏, Türkiye-Gürcistan ülkelerinin sıfır noktasındaki Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) bölgesinde ortak izci kampı kurmak istediklerini söyledi.

Subaşı, federasyon olarak amaçlarının dost ve kardeş iki ülke vatandaşları birbirlerinin örf, adet, gelenek ve göreneklerini öğrenmeleri ve mevcut kardeşlik ilişkilerinin daha da artırmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi :”Gürcistanlı izciler Camili bölgesinde kamp yapsınlar. Bir yıl sonra ülkemizin izcileri Gürcistan’da kamp yapsın istiyoruz. Kamp süresince her iki ülkenin izcileri sınırdan serbest olarak geçsinler. Gürcistan’dan gelecek olan izciler Artvin’in doğal güzelliklerini yerinde görsünler. Aynı şekilde ülkemizin izcileri de Batum’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görsünler. Böylece izcilik faaliyetlerimiz kapsamında iki ülke arasındaki mevcut ilişkilerimizle dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da artırmak için bir proje hazırladık” diye konuştu.

Türkiye genelinde yaklaşık 145 bin izcileri bulunduğunu belirten kaydeden Subaşı,” Ülkemiz dışında Türkiye dışında da izcilerimiz var. Balkan ülkelerinde izcilik teşkilatları kurduk ve onları destekliyoruz. Komşu Arap ülkelerinde de izcilik teşkilatları kurduk. Türkmen İzcilik Federasyonunu kurduk. Gürcistan’ın Batum şehrinde bulunan izcilik teşkilatını destekliyoruz ve 10 yıldır çok sık faaliyetler yapıyoruz.”

Çocuklara vatan ve millet sevgisini aşılamanın öncelikli görevleri arasında bulunduğunu ifade eden Subaşı, “ Federasyon olarak 7 ile ölene kadar olan yaş grubuna hitap ediyoruz. İzcilik basamakları ise 7 -11 yaş arasına yavrukurt, 11-15 yaş arasına izci, 15-18 arasına ergin izci, 18 yaşın üzerinde lider izci diye adlandırıyoruz. Türkiye-Gürcistan ülkelerinin sıfır noktasında oluşturmayı planladığımız izcilik kampına 15-18 yaş grubu için yapmayı düşünüyoruz. “ diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit ise, Türkiye-Gürcistan ortak izcilik kampı kurulması projesini önemsediğini belirterek, valilik olarak gereken her türlü desteği federasyona vereceğini söyledi. 
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI