Türkiye'de ilk" Çayla" Çaykur ile piyasada

Çaykur’un yenidünya markası Çayla, çayın başkenti Rize’de Çaykur’a ait, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü veya diğer bir adıyla, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesinde iç ve dış mekânlarında

YÖREDEN HABER 11.10.2017 16:07:58 35 0
Türkiye

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı

Çaykur, Çayla Rize mağazası, başta çay kültürümüzün önemli bir parçası olan çayın başkenti Rize’ye yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce turistin ve de Rize’de yaşayan insanların çay ve çay katkılı ürün türevlerinden üretilmiş nezih lezzet ve her insanın damak tadına uygun ürünleri, Rize Çayla mağazasında tatmadan Çayla’dan ayrılmıyorlar.

İstanbul’da, Caddebostan, Göztepe ve Tuzla Marina’dan sonra çayın anavatanı Rize’de hizmet veremeye başlayan, “Çay ve çayla iyi giden her şey” sloganlıya dördüncü mağaza olarak açılan Rize çayla, Rize’de yaşayan ailelerin, gençlerin ve Rize dışından Rizelilere misafir gelenlerin ağırlandığı mekânlardan birisi konumuna geldi.

Çaykur Ziraat Botanik Bahçesinde, Rize’yi tepeden en doğal görsellikte bitki florası en zengin noktasında, nezih, kaliteli bir damak tadın da, Çaykur çay çeşitleri ve türevleriyle ailece de dinlenilebilen bir konsept olarak hizmete giren, Çayla mağazasının Rize’ye çok yakıştığını söyleyen müşterilerden Kenan ve Zekiye TURAN çifti, “Her yıl eşimle birlikte memleketimize gelmek için azamı gayret gösteriyoruz. Ülkemizin geneli çok güzel, fakat Rize’miz bir başka güzel. Her yaz Rize’ye gelince, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesine gündüz ve akşam akşam çıkamadan yapamayız. Çaykur’n ürettiği siyah ve yeşil çayları tatmadan, Çaykur reyonundan hediyelik ÇAYKUR çaylarını satın almadan asla dönmeyiz. Çaykur Ziraat çay bahçesi çok güzeldi. Burada hizmete giren Çayla mağazasıyla bu güzellik çok daha artmış oldu. Artık çay içmemin dışında çayla giden, yöresel yemek ve tatlıların burada bulunması önemli bir açığı gidermiş oldu. Gerçekten, çayla Rize’ye çok yakıştı. Rize’ye ve Çaykur’a çaylayı kazandıran Çaykur’un başarılı Genel Müdürü, Çevre eski bakanımız İmdat Sütlüoğlu’nu tebrik ediyoruz. ”dediler.

Neden, “Çayla” yolculuğuna çıktık? Sorusunu cevaplandıran, Çaykur YK Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ”Çayla adı, çayla ikram edilen ve çayla iyi giden her şeye atıfta bulunmak üzere seçildi. Çayla’da başta geleneksel çay olmak üzere, bitki çayları ve özgün formüllü çay karışımları ile çaya eşlik eden ürünler servis ediliyor. Aynı zamanda 60’a yakın farklı çay çeşidi bulunuyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetler de kahvaltıya eşlik ediyor. Yeni nesil çay zinciri olan Çayla’nın hedefi bir-iki yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında hızla yaygınlaşmak. Çayla çayevleri için geleneksel ve modern çizgilerin bir arada kullanıldığı özgün bir mimari konsept geliştirmiş olduk. Uzun yıllardır üzerinde çalışmış olduğumuz önemli projemiz sonucunda, kamuoyu tarafından çok beğenilen Çayla isimli mağazalarımız bizim ilk göz ağrılarımız. Mağazalarımız, genelde çay konseptli fakat aynı zamanda çok zengin yüzlerce menü çeşitlerine sahiptir. Her kesime hitap eden mağazalarımızla birlikte hem kendi çay kültürümüzü yaşatacağız hem de çay geleneğimizi uluslararası düzeye taşıyacağız. Aslında bütün dünya ülkelerine taşıyacağımız çok güçlü bir zincirin ilk adımlarını burada atmış olacağız.

“ÇAYLA, DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE ÇAY ODAKLI İLK KONSEPT”

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çayla’nın Türk halkı için çok önemli olduğunu söyleyerek, “Çayla” için, “aslında çay odaklı benzer bir konsept olmadığı için Türkiye’de ve dünyada yapılan ilk çalışma diyebiliriz. Genellikle bütün kafeler kahve üzerine kurulmuş durumdaydı. Türk halkı da

dünyada en çok çay tüketen ve bir o kadar çok çay seven bir toplum. Bu yüzden aslında bu bizim için büyük bir ihtiyaçtı. Çayın yanında aynı zamanda, Çay pudrasıyla yapılmış çay esanslı yiyeceklerimizi mevcuttur. Çaykur olarak da üzerine çalıştığımız sıfır kalorili ürünlerimizi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu. Rize Çayla’da, çay içmek ve burada kahvaltı yapmak için Artvin’ın Hopa ilçesinden geldiklerini söyleyen dört mesai arkadaşı, Fatma Oyaz, İlhan Ermiştekin, Gökhan Kale ve Mahmut Taçyıldız, “Gezmeye geldiğimiz Rize’de, doğru yerde ve doğru zamanda çay içmek ve kahvaltı yapmanın adresinin Rize’de Çaylanın olduğuna karar verdik. Çaylada ki ürünleri ve verilen hizmeti çok beğendiklerini ifade ederek, bu markayı Rize’ye kazandıran Çaykur’a teşekkür ediyoruz. Şehirlerimizde sadece kahve üzerine kurulu bir anlayış vardı. Çayla bunu da değiştiren bir marka oldu. Çayla artık Rize’ye gelince ilk uğrağımız olacaktır.” dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı