TÜRK TARIMINA BİR DARBE DE GÜRCİSTAN’DAN

Gürcistan Hükümeti aldığı bir kararla 1 Haziran tarihine kadar Türkiye’den Patates alımını yasakladı.

YÖREDEN HABER 18.03.2018 15:53:09 86 0
TÜRK TARIMINA BİR DARBE DE GÜRCİSTAN’DAN

Hayati Akbaş

HOPA-Gürcistan Hükümeti aldığı bir karar ile 1 Haziran tarihine kadar Türkiye’den Patates alımını durdurdu. Sarp Sınır kapısını geçerek Gönye İç gümrüğünde bekleyen 30’a yakın Patates yüklü TIR’da Sarp Sınır kapısından yükleri ile beraber Türkiye’ye geri gönderilmeye başlandı.

Halen Hopa Limanı Gümrüklü sahasında da bulunan TIR parkında da 15’e yakın Patates yüklü TIR’da beklemeye devam ediyor.

Gürcistan Hükümeti Başbakan Giorgi Kvirikashvili tarafından imzalanan 15 Mart 2018 tarihli ve 598 no’lu kararı gereği 1 Haziran tarihine kadar Türkiye’den Patates alımını durdurması beraberinde yine mağduriyetler doğururken Türk tarımına da yeni bir darbe vurulması olarak değerlendirildi.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek’te konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada kararın kendilerine yeni iletildiğini, konunun yakından takipçisi olduklarını, gerek T.C. Tiflis Büyükelçiliği, gerek T.C. Batum Başkonsolosluğu, gerek ilgili Bakanlık ve gerekse üst birlikleri TOBB nezdinde sorunun çözümü noktasında girişimlerinin devam ettiğini ifade ederek “Alınan kararın komşuluk ilişkileri açısından olumlu değerlendirilmesinin mümkün olmadığını düşünüyor ve kararın en kısa sürede kaldırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI