TRABZON VE GİRESUN’DA ÖNEMLİ ZİYARETLER

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın daveti üzerine DOKA, DOKAP ve Trabzon Sanayi ve Ticaret Odasını birlikte ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 4.02.2021 14:16:04 19 0
TRABZON VE GİRESUN’DA ÖNEMLİ ZİYARETLER

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan’ın daveti üzerine DOKA, DOKAP ve Trabzon Sanayi ve Ticaret Odasını birlikte ziyaret etti.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ve Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, Borçka ve Hopa’da hayata geçirilen ve yapılması planlanan projelerin desteklenmesi amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ile görüştüler.

DOKA ziyareti esnasında Hopa TSO’nun Hopa Laz Böreği üretimine dair projesi hakkında devam eden süreç değerlendirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda Genel Sekreter Ali Rıza Kul ve proje uzmanı Türker Metin Onur ile gerçekleştirilen görüşmede SOGEP- Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi.

GEÇMİŞ DÖNEME AİT BORÇLAR YAPILANDIRILDI

Yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan: “Bugün DOKA ve DOKAP yetkilileri ile bir araya gelerek Borçka’mızda yapılan ve yapılacak olan projelerin desteklenmesi hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yaptığımız girişimler sonrası geçmiş döneme ait borçları yapılandırdık. Böylece bundan sonraki projelerin ekonomik olarak desteklenmesi önündeki engelleri de kaldırmış olduk. Bizleri misafir ederek sorunlarımıza çözüm noktasında yardımcı olan Onur Adıyaman ve Hakan Gültekin Bey’e teşekkür ediyorum. Borçka için, Borçka’lı için her kapıyı çalmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

İkinci görüşme ise Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda genel sekreter Ali Rıza Kul ve proje uzmanı Türker Metin Onur ile gerçekleşti. Ağırlıklı olarak ekonomik projeler masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı