Trabzon Almanya’ya akacak

Her Yönüyle Trabzon etkinlikleri artık yurt dışına açılıyor

YÖREDEN HABER 16.12.2014 12:04:59 84 0
Trabzon Almanya’ya akacak
Ankara’da gerçekleştirilen ‘Her yönüyle Trabzon’ etkinliklerinin bu yıl gerçekleştirilecek 9 ve 10.sunun Almanya’da da yapılması yönünde bir dizi toplantılar gerçekleştirildi.


Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, Trabzon Derneği Başkanı Selahattin Alioğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Kenan Araz, Trabzon Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Cinel’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Tonya Derneği Başkanı Ahmet Paşaoğlu olmak üzere ilçelerin dernek başkanları da katıldı.
Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, bu yıl 9.su gerçekleştirilecek Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinde kapsamı daha geniş tutmayı amaçladıklarını belirterek, “Hemşehrilerimizin her yıl artan ilgisiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi artık yurt dışına açma zamanı geldiği kanaatindeyiz. Bu sebeple de daha çok yoğunluklu olarak hemşehrilerimizin yaşadığı Almanya’da bu etkinlikleri gerçekleştirmeyi hedefledik. Bu amacımızı gerçekleştirebilmek, plan ve program yapabilmek için de yönetim kurulu üyelerimiz ile ilçe derneklerimizin temsilcileriyle bir araya geldik” diye konuştu.
Aygül, her yıl Ankara’da gerçekleştirilen etkinliklere Trabzon’dan katılımın da oldukça geniş olduğunu belirterek, Almanya ile ilgili programın önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek toplantılarla netleşeceğini belirtti. Aygül bu amaçla da Almanya’da çeşitli incelemelerde bulunmak üzere zaman zaman bu ülkeye gideceklerini kaydetti.  
(günebakış)

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı