Toptan Rize'de

Memleketi Rize’ye gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Dağsu Mahallesi Muhtarlığı’nı ziyaret ederek akrabası olan Mahalle Muhtarı Mustafa Toptan ile görüştü.

YÖREDEN HABER 27.10.2014 20:08:35 74 0
Toptan Rize
Aslen Rize'li olan Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Rize Milletvekili Hasan Karal Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rize Salarha Bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.Muradiye Beldesini ziyaret eden heyet Muradiye Belde Başkanı Musa Süreyya Balcı'dan Belde'de yapılan hizmetler ve yapılması gereken çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Köksal Toptan burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Toptan, yaşanan terör olaylarına rağmen hükümetin başlattığı çözüm sürecinde sapma olmayacağını belirterek “Hem sayın Cumhurbaşkanı, hem Başbakan ve ilgili Bakan arkadaşlarımız çözüm sürecinde bir sapma olmayacağını, HDP ve PKK’nın tüm provokasyonlarına karşı, halkı tahrik eden beyanlarına karşı, hükümetin süreç konusunda ısrarlı olduğunu ve mutlaka bunu sonuca ulaştıracağını ifade etmesi hükümetin bu açıdan kararlılığını göstermektedir. Bu sürecin tüm arızalara rağmen bütün provokatif hareketlere rağmen devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

SURİYE’YE MÜDAHALE ETMEMİZ BEKLENMESİN

Türkiye’nin Suriye’deki çatışmalara müdahil olmasının beklenemeyeceğinin altını çizen Toptan, şunları söyledi: “Türkiye sınır ötesindeki olayların ve çatışmaların tamamen dışında. Sadece biran önce sükun ve huzurun sağlanması için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Uluslararası koalisyonun gayretlerine, Türkiye’yi olayların içerisine sokmayacak şekilde dikkati göstermek sureti ile yardımcı olmaya çalışıyor. Bunun dışında BM Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’nin bu olaya müdahil olmasını gerektiren bir kararı da mevcut değil. Türkiye dikkatli bir şekilde uluslararası kamu oyunun kendisinden beklediği davranışları yapıyor ama kimse Türkiye’den Suriye’deki olaylara müdahil olmasını beklememesi lazım. Bekleyemez ve bizimde öyle bir niyetimiz olamaz.”

HDP, OYUNCAĞI ELİNDEN ALINMIŞ ÇOCUK

HDP’nin oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi davrandığını ifade eden Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: “HDP siyaset yapıyor. Günlük siyaset yapıyor. HDP diğer taraftan oyuncağı elinden alınan bir çocuğun telaşı içerisinde davranıyor. Kendi iç kamuoyuna hitap etmeye çalışıyor. Bu seçimde parti olarak ortaya çıksınlar. Partilerinin ne kadar gücü olduğu ortaya çıkar. Buna cesaret edebileceklerine ihtimal vermiyorum.”

Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşayan kürt vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu provokatif hareketlere prim vereceğine ihtimal vermediğini anlatan Toptan, şunları söyledi: “Geçen seçimler bunu göstermiştir. Türkiye her şart halinde seçimleri çok dikkatli bir şekilde yapmaktadır. Kullanılan oylar özgürce kullanılmakta, tasnif açık olarak yapılmaktadır. Seçimler örnek alınabilecek şekilde yapılmaktadır. Bu seçimlerinde öyle olacağına inanıyorum.”

Toptan, kamu düzenini bozacak hareketlerin engellenmesi için ne gerekiyorsa yapılacağına vurgu yaptı. Toptan, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Başbakanın ‘kamu düzeni mutlaka sağlanacaktır’ sözü önemli bir sözdür. Başka bir şey zaten düşünmek mümkün değil. Kamu düzeninin bozulması hür ve demokratik ortamın ortadan kaldırılması anlamına gelir. Kamu düzeni herkes için lazım. Kamu düzeninin tesisi hükümetin temel görevlerinden biridir. Bunu sağlayacaksınız ki insanlar huzur ve güven içerisinde yaşasın. Sokaklarda gezebilsin. Bunu bozmaya yönelik her türlü hareketin engellenmesi noktasında ne gerekiyorsa o yapılacaktır.”  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı