TOKİ başkanı inceleme yaptı

AK Parti, Çevre Şehircilik ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve beraberindeki heyet İlçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundular.

YÖREDEN HABER 30.10.2017 13:52:40 17 0
TOKİ başkanı inceleme yaptı

Yapılan ziyarette ilk olarak Yusufeli yeni yerleşim yeri gezilerek çalışmalar hakkında, DSİ Bölge Müdür Celal Tokalak ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve görevli Mühendislerden bilgiler alındı.

Yeni yerleşim ziyaretinde altyapı çalışmalarını yapan şantiyede bölgede yapılan çalışmalarla ilgili DSİ Bölge Müdürü Celal Tokalak sunum yaptı. Daha sonra saha gezisine çıkıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ve beraberindeki heyet TOKİ’nin başlamış olduğu üstyapı şantiyesini ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı ve şantiyede incelemelerde bulundu.

Yusufeli Belediyesi toplantı salonunda devam eden programda, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin tarafından ‘Yusufeli Barajı ve Yeni Yerleşim Yeri’ sunusu yapıldı. Başkan Aytekin söyleminde başlarken, “Yusufeli Barajı’nın hikayesinin babalarımızdan devraldık. Torunlarımıza bırakmadan gelecek nesiller için yeni bir yurt inşa edilmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Bu zor süreçte sorumluluk alıyor ve çözümler üreterek katkı vermeye çalışıyoruz. Başladığımız yerden geldiğimiz yerden baktığımızda çok güzel şeyler birlikte başardığımızı görüyorum. Ancak bundan sonrada hiçbir gevşekliğe mahal vermeden yapacak çok iş olduğunun da altını çizmek isterim. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız adına sorunları yerinde görmek amacıyla burada olmanızdan dolayı da teşekkür ediyorum. ”dedi. Yeni Yusufeli’nin yapılacağı yerdeki incelemelere, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Ak Parti Artvin İl Başkanı Av. Erkan Balta’da katıldı.

Belediye’deki sunumda konuşan Başkan Aytekin, Süreçteki hukuki sorunlar ve çözüm önerilerini kamulaştırma, iskân ve hak sahipliliği noktasında yapılan uygulamanın örnekleriyle anlattı. Mahalle kültürünün yaşatılması AVC’lerin kurulması, bir ve iki Bölge arasındaki temel, arıtma tesisi ve mezarlık gibi imar planına ilişkin taleplerin yanında yöresel mimari ve turizm şehri vizyonlu bir planlama ve yapılaşma, farklı yapı nizamları kullanımı, arsa üretimi gibi talepleri sıralayarak bunların Yusufelililerin değişik platformlarda aldıkları kararların yansımasıdır. Yusufeli ilçesi 15 Temmuz şehitleri özel harekât polisleri Şehit Dursun Acar ve Şehit Erol İnce’nin ailelerini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve beraberindeki heyet ilçeden ayrıldı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI