TİMYA VADİSİ’NDE 753 KONUTUN KURASI ÇEKİLDİ

Rize'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Rize Belediyesinin iş birliği ile yapılan 753 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 9.03.2018 15:49:05 36 0
TİMYA VADİSİ’NDE 753 KONUTUN KURASI ÇEKİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekilişine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Belediye Meclis Üyeleri ve hak sahipleri katıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konuşmasında, “Göreve geldiğimiz günden beridir Karadeniz’in parlayan yıldızı olan Rize’nin gelişimi ve ilerlemesi için tüm gayretimizle çalıştık. En büyük hedefimiz; temeli sağlam, uzun vadeli bir gelecek kurmaya odaklıdır. Özverili çalışmalar ile çocuklarımıza, vatandaşlarımıza güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde mutlu bir Rize bırakabilmek içindir tüm gayemiz” dedi.

Başkan Kasap, “2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından Rize’nin Yeniköy mahallesinde projelendirilen “Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında bizler de önemli adımlar atarak 2014 yılında ihaleyi gerçekleştirdik. Gerekli olan tüm personel ve ekipmanlarımızı tamamlayarak 2015 yılında işe başladık ve bugün emeklerimizin karşılığı olarak hak sahipleri için kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önce insanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli evlerde oturmasını istedik. Ve tabii ki riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçladık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden ilerledik ve Rize Belediyesi olarak vatandaşlarımıza yaklaşık 4 milyonluk kira ödemesi yaptık” dedi.

(NOT: SONUÇ LİSTESİ KURALAR TAMAMLANDIKTAN SONRA www.rize.bel.tr ADRESİNDEN YAYINLANACAKTIR)


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı