TELEVİZYONSUZ HAYAT!

Rize’nin İkizdere ilçesinin en uzak köylerinden Cimil Gurup köyü olan Ortaköy’de 20 yıldır evlerde televizyon seyredilmiyor.

YÖREDEN HABER 14.10.2014 08:12:00 14 0
TELEVİZYONSUZ HAYAT!
20 yılı aşan yasak devam ediyor
Cimil adı ile anılan üç köy olan Güvenköy, Ortaköy ve Başköy köylerinin kurduğu Cimil Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Kumbasar Ortaköy’de yıllardır evlerde uygulanan televizyon seyretmeme yasağının devam ettiğini söyledi. Başkan Ahmet Kumbasar ‘Muhtarımızla el ele vererek eskiden gelen geleneklerimizi unutmak istemiyoruz. Bizler çoğunlukla gurbette kalıyoruz. Yaz mevsiminde köyümüze tatil amaçlı geliyoruz. Köye geldiğimizde de istiyoruz ki uzun süre göremediğimiz komşularımızla akşam gündüz fark etmeden görüşerek sohbetler edelim. Bunu yıllardır başarıyla da uyguluyoruz ve uyguladık. Köyümüzü turizm beldesi gibi bir tatil köyü yapmak amacındayız. İnsan kaynaşması olması için evlerde televizyon yok. Televizyonlarımızı gurbette bıraktık çünkü yayınları orada seyrediyoruz. Köyde televizyonsuz bir hayat yaşayarak stres olmadan kafa dinliyor komşuluk ilişkilerimizi de kaybetmek istemiyoruz’ dedi.
‘Önemli Haberleri Radyodan Dinliyoruz’
Ortaköy Muhtarı Hüseyin Kumbasar’da yaptığı açıklamasında, “Köyde zorlama diye bir şey yok. Gurbetten yaz mevsiminde tatil için köyümüze gelen hemşeri ve akrabalarımızla yaklaşık 20 yıldır uyguladığımızı güzel bir çalışma olduğu inancındayım. Önemli haberleri eskiden olduğu gibi tek aracımız olan radyolardan dinliyoruz. Evlerde televizyonları kaldırdık. Köyümüz her ne kadar ilçe merkezine en uzak köy ise de elektrik ve telefon sürekli vardır. Köyümü turizm köyü yapmak istiyoruz. Bakınız televizyon seyretmediğimiz için şehirdeki gibi çatılarda balkonlarda antenlerimiz yok, onların çirkin görüntüsü yok’ dedi.Taka gazetesi 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı