Tarihi Konak onarım bekliyor

Cumhuriyet Mahallesinde Hacımusa mevkinde bulunan Tarihi konak yapımı geçkince yıkılmaya yüz tutuyor.

YÖREDEN HABER 23.03.2014 16:38:35 15 0
Tarihi Konak onarım bekliyor
 Rize-Pazar Cumhuriyet Mahallesi Hacımusa mevkinde bulunan Tarhi Konak Kültür Bakanlığı tarafından yapılan incelemede korumaya alınmıştı.

Bu konuda Basında ;Kültür ve Bakanlığı’nın, tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve yaşatılması için 2006 yılında başlattığı karşılıksız hibe desteği ile ’deki tarihi konak ve evler onarılıyor.

haberleri çıkmış ve buna bağlı olarak Konak sahipleri Yardımdan faydalanmak üzere müracaatta bulundular.Müracaat kabul edildi.Uzmanlar gelip inceleme yaptılar.Proje çalışması başlatıldı.Uzun süredir ses seda çıkmayınca Bina Şiddetli Kışlara ayak uyduramayınca her geçen gün yıkılmaya yüz tutuyor.

Bu Konakta ikamet edenlerden Ümit Uzun' Yetkililer Proje  yapımcıya havale etti.Proje yapımcı firma ise hala işi tamamlayamadı.Artık bizde bu işi takipten vaz geçtik.Yorulduk kapı kapı dolaşmaktan 'dedi.


Opr.Dr.Suat Kılıç ise 'Annem bu evde doğdu.Zamanla büyüdük.Hafta sonları Buraya geldiğimizde Yaşlı Şevket Amcanın sohbetini ve Cemil Amcanın O güzel sesinden 'Sela' dinler manevi bir havaya girerdik.Bazende kalırdık.Bu konak bizim olduğu kadar,Pazar'ın çok önemli bir mekanıdır.Dedemiz burada Tapu Müdürü olarak çalışmış.Tarihe şahitlik etmiş bir mekandır.Hafta sonları Annem le dedimizin mezarlığına gelir dua ederiz.Her gelişimizde Konağın biraz daha yıkıldığını görüyor ve üzülüyoruz.' dedi. 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı