TAM KAPANMA DEĞERLENDİRİLDİ.

“Tam Kapanma” Sürecine İlişkin Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

YÖREDEN HABER 30.04.2021 15:13:02 29 0
TAM KAPANMA DEĞERLENDİRİLDİ.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Vali Yılmaz Doruk başkanlığında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 17 günlük “tam kapanma” sürecine ilişkin değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, “tam kapanma” sürecinde alınan tedbire harfiyen uyulması için yapılması gerekenler konuşuldu.

Artvin’de bir süredir vaka sayısında artış yönünde bir eğilim olduğunun altını çizen Vali Doruk, 'Ülke genelinde vakalarda nispeten bir düşüş oldu ama Artvin'de buna paralel bir düşüş yaşanmadı. Son üç haftadır küçük çaplı artışlar var. Vaka sayıları çok fazla olmadığı içinde pek dikkat çekmiyoruz. Artış olan iller gerilerken bizde bir gerileme olmadı' dedi.

Daha önceki süreçte salgınla mücadele Artvin'de topyekun bir mücadeleye girişildiğinde olumlu sonuçlar alındığını gördüklerini anlatan Doruk, şunları söyledi:

'Tam kapanmayla yeni bir mücadele başlıyor. Ben bu kapanma sürecine fırsat diyorum. Kovid-19’la mücadele 17 günlük fırsat bu akşam başlıyor. Artvin olarak tam kapanmayı iyi değerlendirip, gözle görülür net bir başarı ele ederek bayram sonrasında sıfır vaka gibi bir hedef belirledik. Böyle bir ortam oluşturabilirsek bir başarı yakalayabiliriz. Yaza girerken vakaları hayatımızı etkilemeyecek düzeye çekerek ekonomik hayatımızda canlanma ve istikrarı yakalayabiliriz. Bu hedefe ulaşmak için sloganımız, '17 gün 170 bin gönüllü, bayram sonrasında sıfır vaka.' Herkes bu işin görevlisi ve gönüllüsü olmak zorunda. Toplumun her kesiminde bu duyarlılığı oluşturabilirsek günün sonunda kazanan biz olacağız. '17 gün 170 bin gönüllü, bayram sonrası sıfır vaka' sloganıyla ilimizdeki Kovid-19 vaka sayılarını sıfırlamak istiyoruz. Hedefimiz bayram sorası sıfır vaka. Biz Artvin'de hiç vaka olmayan günleri gördük yine görebiliriz.' dedi.

Ramazan Bayramı sonrasında sıfır vaka hedefine ulaşmak için hereksin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Doruk, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin üye ve çalışanlarını bu noktada ikaz ederek uyarması gerektiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI