Tam 96.Yıl geçti.Pazar Kurtuluşu Törenleri yapıldı

Yazar Mehmet Bilgin’in katılacağı “Pazar’ın düşman işgalinden kurtuluşu” konulu konferans Pazar ziraat ve doğa bilimleri fakültesinde icra edilmek üzere dağıldı.

YÖREDEN HABER 10.03.2014 12:23:22 148 0
Tam 96.Yıl geçti.Pazar Kurtuluşu Törenleri yapıldı

Onursal Bozkurt
PAZAR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 96.YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI 30 MART 2014 YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE KALABALIK BİR KATILIM İLE KUTLANDI.
  Tören saat 10.00 da meydan parkında çelenk koyma merasimi ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı çelenklerinin konmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Törene İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, Pazar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı,İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan,Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, CHP Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatırnaz, MHP Belediye Başkan Adayı Rahmi Biber,

Saadet Partisi Belediye başkan adayı Yalçın Hazır, İlçe siyasi Parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Okul müdürleri, Daire amirleri ve öğretmenler ile öğrencilerin yanında kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pazar belediye başkan yardımcısı Enver Ergenç yaptı. Katılımcıları selamlamadan sonrasavaşlarla dolu bir dünya yaşıyoruz” diyen;

Ergenç” dünyanın yazılı tarihi olarak kabul edilen 4000 yıldan bu yana savaşsız geçen yılların, toplam 266 yıl olduğunu, geride kalan 3734 yılın ise hep savaş ve çatışma içinde geçtiğini belirtiyorlar.

Tabiî ki tarihin olumlu ve olumsuz her öğretisinden dersler alacağız. Geçmişten ders almazsak geleceğimizi sağlam temellere oturtamayız. Son vatan parçası Anadolu’da milletimiz etnik kimliğine bakılmaksızın Türkü ile Kürdü ile Çerkez’i ile Laz’ı Arnavutluk ile büyük bedeller ödeyerek zafere ulaşılmıştır” dedi.
Ardından okul öğretmenleri konuşma yaptı.

Dereceye giren şiir ve kompozisyonlar okundu.

Telgrafların sunulması ardından, yarışmada dereceye girenlere ödül verilmesi, halkoyun gösterileri, Pazar avcılık ve atıcılık derneği gösterileri ile sona erdi.
Törenden sonra ise Pazar kaymakamlığının düzenlemiş olduğu ve araştırmacı yazar Mehmet Bilgin’in katılacağı “Pazar’ın düşman işgalinden kurtuluşu” konulu konferans Pazar ziraat ve doğa bilimleri fakültesinde icra edilmek üzere dağıldı. 
 




Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı